hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Bayraktar'ın oğlu ifade verdi

    Erdoğan Bayraktarın oğlu ifade verdi
    expand

    Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, TBMM "Yolsuzlukları İnceleme Komisyonu"na İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM'de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında hakkında takipsizlik kararı verilen Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ı tanık sıfatıyla Adliyeye davet etti.

    Bayraktar yaklaşık 1 saat komisyonun çalışmalarını yürüttüğü odada kaldı, daha sonra adliyeden ayrıldı.

    Komisyon çalışmalarını sürdürüyor

    TBMM'de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki çalışmalarına devam ediyor.

    2 AK Parti, 1 CHP milletvekilinden oluşan komisyon, Pazartesi gününden itibaren başladığı çalışmalar kapsamında hakkında 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verilen kişileri tanık sıfatıyla ifadeye davet etti.

    Komisyon geçtiğimiz hafta İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve işadamı Rıza Sarraf'ı tanık sıfatıyla davet etmiş, Komisyona gelen Sarraf ve Güler tanıklıktan çekilerek ifade vermemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir saat ifade verdi

    Bugün ise Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar komisyon üyelerinin daveti üzerine saat 10.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte geldi. Bayraktar, komisyonun çalışmalarına yürüttüğü odada yaklaşık bir saat kaldı.

    16 Ekim'de takipsizlik verilmişti

    17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturması kapsamında aralarında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında komisyon kurulmuştu.

    17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında savcı Ekrem Aydıner, 16 Ekim'de takipsizlik kararı vermişti. Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu 53 kişi hakkında delillerin usulsüz toplandığı, herhangi bir örgüte rastlanılmadığı ve suç unsurunun oluşmadığı gerekçeleriyle şüphelilerin yargılanmasına gerek görmemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow