hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan:''Şimdi de Vatikan'ın sözcülüğünü yapıyor''

    Erdoğan:Şimdi de Vatikanın sözcülüğünü yapıyor
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Önce Demirtaş'ı eleştirdi. Ardından da Başkanlık sisteminin gerekliğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

    Bizim millet olarak Ermenilerle hiçbir meselemiz olmadığının en büyük kanıtı çok hükümlü çoğu da kaçak olarak yaşayan 80 bin Ermeni nüfusudur. Şimdi Ermeniler bizim vatandaşlarımızla Türk, Kürt, Çerkez, Arap demeden beraber yaşıyorlar. Samatya'ya gidin bakın görürsünüz. Türkiye'ye nereden olursa olsun sıkıntısına buradan derman arayan herkes gibi Ermenilere sırtını dönmemiştir. Bu vatandaşlarımız özgürce eğitimlerini alıyorlar, siyasi partilerden aday oluyorlar. Diğer vatandaşlarımız gibi yaşıyorlar. Bizimle ve kardeşlerimizle problemi olan Diaspora ve Ermenistan'dır. Biz onlara el uzattık ama netice alamadık. Hala kapımız da açık.

    Sözde Ermeni Soykırımı ve Karabağ işgali'nde birliğe varılırsa onlarla hala görüşebiliriz. ABD, Rusya, Fransa üzerlerine düşen görevleri hala yapmadılar. Azerbaycan'ın hukukunu tanımadılar. Bizim duruşumuz bu kadar net bu kadar açık. Ama karşımızda çok farklı hesaplarla hareket eden bir kesim var.
    7 Haziran için sesleniyorum. Ermeniler bu meselede Türkiye karşıtı durumuna düşürülmüştür. Türkiye vefalı bir ülkedir. Dostlarına yardım etmek konusunda Türkiye'yle kıyaslanacak çok az ülke var. Ermenilere sesleniyorum, şayet niyetiniz üzüm yemekse Türkiye'yle anlaşın. Ermenistan'ın arşivi varsa açsın. Biz 10 yıldır açık diyoruz. Ortak bir komisyon kuralım, meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar. Biz de yolumuza devam edelim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, bu mesnetsiz Ermeni iddialarına sahip çıkıyor. Sokağın, vandalların sözcülüğünü yapıyordu. Şimdi de Vatikan'ın sözcülüğünü yapıyor. Bunlar kendi milletlerine bu kadar yabancılar. Bunlar dürüst değil. O yalanların onlara bir faydası olmaz. Şirin görünmeye çalıştıklarınız size sahip çıkmaz. 

    Ben buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum hani bunlar Türk partisiydi hani Türkiye'yi temsil ediyorlardı? Önce silahtan ummduklarını, terör örgütünün katlettikleri 10 binlerce insanı hesabını vermek zorundalar. Bunlar 6-7 Ekim olaylarının hesabını vermek zorundalar. Sonra çıkıp demokrasi, özgürlük desinler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkanlık sistemi

    Bizim kültürümüzde bizim genlerimizde örfümüzde adetmizde bu var. Bu yolculuğa devam edelim istiyorum. Yeni Türkiye hedefinde yeni anayasa yeni anayasa içinde de Başkanlık sistemi şart.

    367 benim dediğim 400 milletvekili verin bunu çözelim. Bazıları diyor ki 400'le bu olmaz. Kardeşlerim 367, 400 oldu ne ala. Ben inanıyorum ki benim halkım buna 'evet' diyecektir. Kamuoyu araştırmalarında bunu görüyoruz. Başkanlık sistemi noktasında artık çeşitlilik, çok başlılık sistemin içerisinde olmayacak. Bize de zaman kaybettirmeyecek.

    Bunlar şunu düşünüyorlar, Başkanlık sistemi gelirse bunlar koalisyonlar da bile yer almayacaklar. Hodri meydan çıkın, ben cumhurbaşkanı için A,B,C partisi demiyorum. Bu anayasayı değiştirecek kim olursa olsun gelin millet olarak sahip çıkalım diyorum. Artık eski Türkiye geride kaldı.

    Özal'a sivil diktatör demişlerdi şimdi de bana diyorlar. Ne derlerse desinler biz vazgeçmeyeceğiz. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş'tan 'soykırım' yorumu 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow