hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Esnaf gerektiğinde asker, polis ve hakimdir"

    Erdoğan: Esnaf gerektiğinde asker, polis ve hakimdir
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuştu. Erdoğan, "Bizim medeniyetimizde, milli ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir hakemdir" ded.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

    - Bizde esnaf ve sanatkar demek, ticaret yapan, alan – satan sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde, milli ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir hakemdir, gerektiğinde de şefkatli kardeştir.

    Ali İsmail Korkmaz davasında savcı mütalaasını açıkladı 

    - Taksici deyip şoför deyip geçemezsiniz. O mahallenin eminidir, ağabeyidir, mahallenin bekçisidir. Bakkal deyip kasap deyip manav terzi deyip geçemezsiniz. O mahallenin adeta ruhudur. Sokağımızın semtimizin vicdanıdır. Esnafı çıkartıp aldığınızda Türkiye tarihinden geriye hiçbir şey kalmaz.

    - Geçen de söyledim yine söylüyorum. Öyle bir yargı düşünün ki, ihalesi iki yıl önce bitmiş Galataport’ta ihaleyi durdurma kararı vermiş. İş bitmiş, adamlar ödemeyi yapmış, bu işin inşaatı başlayacak. Bu nasıl bir vatanseverliktir? Orada da söyledim. Cumhurbaşkanının hıyaneti vataniyye diye bir suçu var, peki yargıcın nesi var? o neyle yargılanacak? Biz ülkeyi nasıl uçuracağız bunu konuşuyoruz, beyler durdurma kararı veriyor, bir değil iki değil üç değil. dert başka, bu noktada izan arıyoruz. Bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Onun için adalet arıyorum adalet. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukat ücretleri değişti! İşte yeni tarife...

    - Paralel yapının esnafımız ve sanatkarımıza nasıl musallat olduğunu, kimi zaman gönüllü olarak ama çoğu zaman şantajla kumpasla esnafımızı sömürdüğünü bugün artık çok net olarak gördük görüyoruz. Paralel yapıyla ilgili olarak gerek yurt içinde gerek yurtdışında yaptığımız son derece isabetli uyarılar, bakıyoruz bazı müttefiklerini yol arkadaşlarını da rahatsız etti. Bütün cesaret çağrılarımıza rağmen, şantajın bazı siyasilerin üzerinde hala etkili olduğunu görmek açıkçası bizi üzüyor.

    - Afrikalı dost ve kardeşlerimize yaptığımız uyarılar da birilerini rahatsız etmiş. Afrikalı dost ve kardeşlerimizi uyarmak bizime n tabii vazifemizdir. Farklı maskeler altında misyoner ve ajan tavrıyla bu yapının Afrika’yla faaliyet göstermesi, ülkemiz adına da kardeş ülkeler adına da ciddi bir tehdittir. Bu yapıyla mücadelemiz milletimizin de verdiği yetki uyarınca hız kesmeden devam edecek.

    - SGK, Halk Bankası'yla bir protokol imzalayacak. Pirim borçlarını ödeyemediği için emekli olamayan esnaf kardeşlerimiz Halk Bankası'ndan % 0,97 faiz oranıyla 36 ay vadeyle yapılandırma kredisi kullanabilecekler. Ayrıca kredi borcunu 3 ay sonra ödemeye başlayacaklar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prim borcu olan BAĞ-KUR'luya müjde!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow