hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Şimdi çiftetelli oynuyorlar ama..."

    Erdoğan: Şimdi çiftetelli oynuyorlar ama...
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısına katıldı. Muhtarlara sağlanan hakları anlattı, Somali'den bahsetti ve ''Kobani için, küçük bir yerleşim yeri için herkes ayağa kalkıyor'' dedi. Erdoğan, "Bugün bakıyoruz çiftetelli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak?" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan yaptığı konuşmada İsmet İnönü'nün meşhur sözünü hatırlatarak, "Namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmalı" dedi. 

    Erdoğan Çözüm Süreci'nden bahsederken, ''Hiç kuşkusuz kolay bir süreçte değiliz. Bu süreci bozmak, yavaşlatmak isteyen içeride ve dışarıda çok sayıda odaklar, merkez var. Rahat durmuyorlar. Bütün dert 'güçlenen bir Türkiye'yi nasıl zayıflatırız' veya 'güçlü bir Türkiye asla olamaz' dertleri bu. Ama biz deinadına ne diyoruz, 'yeni Türkiye, güçlü Türkiye' diyoruz, bu olacak. Çözüm Süreci, bir pazarlık süreci, bir al-ver süreci değildir. Çözüm Süreci, taviz vermek asla değildir. Hele hele şehitlerimizin hatırasını incitecek, gazilerimizin vicdanını yaralayacak hiçbir adıma asla fırsat tanımayız." dedi. 
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de bir üst aklın belli bir kesimi, belli siyasi partileri, belli örgütleri verdiği talimatlarla vazifelendirdiğini ve Türkiye aleyhine çalıştırdığını belirterek, "Ne üst aklın ne de onların maşalarının bu ülkenin istikametini tayin etmelerine inşallah hep birlikte müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı"

    Yarın seçimler var. Özellikle güneydoğuda gelip birileri tehditler savurup oyları şu partiye vereceksiniz aksi halde yakarız yıkarız diyebilirler. Namuslu insanlar namussuzlar kadar şerefli olmadıkça cesur olmadıkça başarılı olamayız. Bu merhum İnönü'nün lafıdır. 
    Yolu yapan biz hastaneyi yapan biz okulları yapan biz havalimanını yapmak isteyen biz ama engelleyen "ben Kürdüm" diyenler. Bu ayrımcılığı hep beraber gidermek zorundayız. Ayrımcılıkla bir yere varmaz. Beraberliğe ihtiyacımız var. Milletimizin temsilcileri olarak kirli oyunları bozacak olan sizlersiniz.

    Somali'de terör kol geziyor. 2011'de daha fazlaydı şimdi daha zayıfladı. Türkiye'nin orada yaptığı yatırımlar sayesinde değişim söz konusu oldu. Orası için muhteşem sayılabilecek bir havalimanın açılışını yaptık. Bir Türk firması bunu yaptı. Havalimanından şehre gayet güzel bir yol oldu. 200 yataklı bir hastanenin açılışın yaptık. Onun yanında hemşirelik yüksek okulunun açılışını yaptık. Orada bir cami yapılmış onun açılışını gerçekleştirdik. O insanların kaldıkları yerlerin halini gördük. Şimdi ben soruyorum. Siz değerli muhtarlarımın nazarında bu millet tarihi mesuliyeti ile bu tür olaylara seyirci kalır mı. Bu ecdadın torunları olarak bizlerde seyirci kalmayacağız. 12 yıl önce Türkiye'nin bu ülkelere verdiği destek  45 milyon dolardı şimdi 4,5 milyar dolar. Fakir fukara nerede varsa elimizi uzatıyoruz. Bu kimin sesini yükseltiyor Türkiye'nin. Hangi milletin? Türk milletinin. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    80 dönüm yer tahsis ettiler, dünyadaki en büyük büyükelçiliklerden birini yapıyoruz. Denize sıfır sayılabilecek bir yer tahsis ettiler. Dünyanın büyük devletlerine bakıyoruz hiçbirinin böyle bir elçilik yaptığı yok. Konteyner içinden büyükelçilik yapıyorlar.

    "Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor"

    Orada emniyet sağlamak için hiçbir ülkenin kılı bile kımıldamıyor. Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılanlar bize geliyor. Orada kimse yok burayı bombalıyorlar. Bugün bakıyoruz çiftetelli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak. Oradan ayrılan 200 bin insan geri dönebilecek mi dönerse nereye yerleşecek. Kendilerine Halep diyoruz kimse duymuyor. 1 milyon 200 bin insan yaşıyor. Niye Halep ile ilgilenmiyorsunuz?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli'den Davutoğlu'na "Kürtçe" tepkisi

    Ve IŞİD Kobani'den atıldı!

    IŞİD'e bir büyük darbe daha!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow