hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Obama'dan Fethullah Gülen'i isteyecek

    Erdoğan Obamadan Fethullah Güleni isteyecek
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO zirvesi kapsamında bulunduğu Galler'de bugün akşamüstü saatlerinde ABD Başkanı Obama ile görüşmesi bekleniyor. Erdoğan gazetecilere, görüşmede Obama'dan Gülen'in iadesini isteyeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , NATO Zirvesi nedeniyle eşzamanlı olarak Galler’de bulunduğu ABD Başkanı Obama ile bugün bir görüşme yapacak. Galler’e giderken uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, görüşmenin ana gündem maddesinin Fethullah Gülen olacağını söyledi. Obama'ya "Madem stratejik ortağız, bunu deport edin ya da bize verin” diyeceğini anlatan Erdoğan, 17 ve 25 Aralık soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyonlar için de "temizlik harekatı" tanımlamasını kullandı.

    Ahmet Davutoğlu'ndan Çankaya açıklaması


    Erdoğan’ı Galler’e taşıyan uçakta bulunan gazeteciler arasında yer alan Hürriyet yazarı Akif Beki, uçaktaki sohbetin ayrıntılarını yazdı. Erdoğan’ın sözlerinden öne çıkan noktalar şöyle:

    AYM ve Genelkurmay başkanlarının 'paralel yapı' açıklamaları

    Ben Genelkurmay Başkanı ile medya yolu ile konuşmak istemem. Haftalık benimle görüşmelerinde kendisiyle bu konuyu görüşürüm. Aynı şekilde Başbakanımızla kendisinin rutin görüşmesi var o da konuşur. Ama şunun bilinmesini isterim ki; her şey imzalı mektuplarla takibe alınmaz. Siz onu değerlendirmeye almayabilirsiniz ayrı konu. Ama en azından burada bu geçiyorsa acaba der, onu bir incelemeye alırsınız. Öyle bir ihbar mektubunu gönderen kişinin imza koymamasının nedeni pekâlâ kendisine ilişkin endişelerden de kaynaklanmış olabilir. Benzer pek çok şey olmuştur ki; bunlar o insanın başını yemiştir. Sizin kurumunuzla ilgili hakikaten böyle bir şey gelmişse; sen onu bir incelemeye al. Varsa bir şey değerlendirirsin. Yoksa bir şey atarsın. Fişleme filan diyorlar. Ne fişlemesi? Fişlemeyi bundan önce yaptılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O fişler hep bizim elimize geçti. Emniyet istihbarat geçmişte bunları yaptı. Birçok yerde birçok kurumda bunlar yapıldı. Hepsi elimize geçti. Ben şimdi AYM Başkanı'na medya aracılığıyla cevap vermek istemem. Genelkurmay Başkanı'na da medya aracılığı ile cevap vermem. Ama keşke Genelkurmay Başkanımız böyle bir açıklamayı bugüne kadar yapmadığı gibi aynı şekilde yapmasaydı. Bunu bizimle paylaşsaydı daha isabetli olurdu. Benimle paylaşabilirdi. Sayın Başbakan ile paylaşabilirdi. Bugüne kadar sürekli olarak bu konularda cevap vermemiştir. Verilmesi gerekirse Genelkurmay sitesinden gerekli açıklamayı yapmıştır. Ama burada nasıl olduysa böyle bir açıklamayı yapmak durumunda kalmıştır.

    Gültepe'ye helikopter destekli şafak operasyonu

    Sen neyin başkanısın?
    Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın konuşması

    Adli yıl açılışında Yargıtay Başkanı, siyasi otoriteye bazı eleştiriler yöneltti ama, yargıdaki paralel yapıya veya tek tipleşmeye dair bir özeleştiride bulunmadı. Yargıtay Başkanı, Yargıtay'ı kendisi idare etmiyor. Bakın bunu size çok açık söylüyorum. Kendi ifadesi de budur. 'Benim konuşmamı Başkanlar Kurulu hazırlar' ifadesini bizzat bana, yanımda Adalet Bakanı da olduğu halde ifade etmiştir. Daha henüz devir-teslimi yapmadığım sırada bana yaptığı ziyarette söylemiştir. Sizin Başkanlar Kurulunuz konuşma metninizi hazırlayabilir. Benim konuşmalarımı da bir ekibim var, onlar hazırlar. Ama bu konuşmaların editörlüğünü ben yaparım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seda Sayan'dan CHP'li Nazlıaka'ya sert sözler

    Sen bir defa yargı olarak yasama organına, yürütme organına karşı bir tavır takınıyorsun. Özellikle Barolar Birliği Başkanı'nın buralarda yasal olarak konuşma yetkisi yoktur. Bunu kendileri de kabul ediyor. Ne diyor, Başkanlar Kurulu kararı diyor. Sen başkansın, adama sormazlar mı, sen neyin başkanısın?

    "Gülen’i ya sınır dışı edin ya da bize verin"
     
    Başkan Obama'yla yapacağınız görüşmede, 'Paralel Yapı' gündeme gelecek mi?

    Türkiye 'de elde bilgi-belge olmadan ne yapacaksınız diyenler var. Oysa bütün her şey, dinlemeler, tapeler ortada. Bir ülkenin başbakanı dinlendi, bir ülkenin bakanları dinleniyor, bundan daha büyük belge olur mu? Bunlar ortaya çıkarıldı ve yayınlandı... Şu anda bu adamlar bütün elektronik cihazları vesaireleri kaçırmak suretiyle delilleri yok etme noktasına geldiler. Bunlar adeta bir casusluk örgütü oluşturmuşlar. Bütün bu işlerin odaklandığı merkez şu anda Pensilvanya. Pensilvanya Amerika'dan başka bir yerde değil. Biz de tabii Amerika'dan, madem biz stratejik ortağız, madem bizim aramızda bir model ortaklık var, siz nasıl bizden zaman zaman bazı teröristleri istiyorsunuz biz de size veriyorsak, şu anda biz de size diyoruz ki, böyle böyle. Ya bunu deport (sınır dışı) edin ya da verecekseniz bize verin. Bunlar çok açık ve net olarak ortada. Gelsin ülkesinde yaşasın. Madem suçu muçu olmadığını söylüyor... Gelsin burada yaşasın. İdare edecekse buradan idare etsin, siyasete soyunacaksa burada soyunsun.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow