hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Sıkıntı görürsem müdahale ederim"

    Erdoğan: Sıkıntı görürsem müdahale ederim
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabük'te toplu açılış töreninde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları:

    Şimdi onlar kaçıyorlar. Dosyalar açıklandıkça bakıyorsunuz, imamları ile beraber kaçıyorlar. Madem suçunuz yok, niye kaçıyorsunuz? Niye? Çünkü Pensilvanya'daki 1999'da öyle kaçtı. Davet ettim,
    gelmedi. Siyasete sonuna kadar saygımız var ama ihanete asla tahammülümüz yok.

    Ben milletimle beraberim ama bunların kiminle beraber olduğunu gayet iyi biliyorum. Paralel devlet yapılanmasıyla en büyük mücadeleyi yürüten biriyim. Burada da sıkıntı görürsem gerekli müdahaleyi nereye kadar yapabiliyorsam yaparım. 

    "Tarafsız davranmıyor" diyorlar. Bir partinin tarafı değil milletin tarafı olduğumu ifade ediyorum. 

    Ben Çözüm Süreci'nin yanındayım, arkasındayım, hepsinden öte içindeyim. Bunun dışında olmam mümkün değil. Şimdi de diyorum ki elinde silah olanlar, eğer Çözüm Süreci konusunda samimiyseler, IRA gibi onlar da silahlarını betona gömsünler. Elde silah çözüm süreci olmaz. 7 Haziran seçimlerine giderken yine o silahlarla halkımızı tehdit ederek parlamentoya girmek. Bu demokrasi değildir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümetimizin attığı tüm adımlarda yanlarında olacağım. Bu bir partiden yana olmak değildir. Hükümet, devleti yönetir, devleti temsil eder. Ben de madem ki şu anda Cumhurbaşkanıyım, onların yanında olmaktan başka benim daha keyif verici, önemli görevim olamaz. Buralarda bir eksiklik, bir aksaklık, sapma gördüğüm zaman, gerekli uyarıyı arkadaşlarıma yaparım. Bu da hakkım ve vazifem.

    10 Ağustos 2014 eski Türkiye'nin geride kalışının miladıdır.

    Yeni Türkiye'de başkanlık sistemi ertelenemez bir ihtiyaç haline geldi.

    Birileri meseleyi yanlış anlamış. Ben, 'Proje geliştirin' diyorum, bunlar hemen, afedersiniz, palavraya sarılıyorlar. Ben, 'Millete gidin' diyorum. Bunlar, notere gidiyor. Noter burada, millet. Millete gideceksin, millete. Siyasette sözünüzün değeri, itibarınız kadardır. Eğer sizin sözünüz millet nezdinde muteber değilse noterden senet, bankadan çek de getirseniz bir hükmü olmaz.

    400 milletvekili ile başkanlık sistemini süratle halledebilirsek 2023 ve 2071 vizyonlarımızı da şekillendiririz.

    Yalçın Akdoğan: "Çözüm sürecine destek yüzde 68"

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow