hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez...

    Erdoğan: Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı sevilmez...
    expand

    Başbakan Erdoğan'dan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin sert açıklamalar yaptı. Erdoğan saldırılar nedeniyle BM'yi çok sert bir dille eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan Ak Parti'nin 7. geleneksel iftar yemeğinde konuştu. Başbakan Erdoğan İsrail'in saldırılarıyla ilgili BM'yi sert bir şekilde eleştirerek şunları söyledi;

    "Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım, gözden geçirmesi lazım. BM Güvenlik Konseyine bakıyorsunuz, zaten orası 5 tane ülkenin iki dudağının arasında. Onlar ne derse o... Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez, tabii sevilmez. Doğruları söyleyen bu dünyada nerede sevildi ki, ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz."

    Erdoğan, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırlarına ilişkin İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırıların derhal durdurması çağrısını yapıyorum. İsrail Türkiye ile ilişkilerini normaleştirmek istiyorsa 3 şartın 3'üde yerine getirilmeli" dedi.

    Birleşmiş Milletler'e tepki gösteren Erdoğan, "Birleşmiş Milletler ne işe yararsın sen? Bu işin bir numaralı sorumlususun. Kendini gözden geçirmesi lazım" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD SENATOSU'NDA ERDOĞAN ATIŞMASI

    Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
    Ramazan ayında affetme ve arınma için fırsatlar sunar. Birçok ülkede dinler arası bir çatışma tetiklenmeye çalışılıyor. Filistin de İsrail operasyonu 8. gününe girdi. Toplumları ayıran fay hatları derinleşiyor.

    IŞİD krizi
    Irak'taki mezhepsel çatışmalar bizim endişelerimizi haklı çıkardı. Konsolosluk çalışanlarımızın serbest bırakılması için girişimlerimiz sürüyor. Suriye ve Irak'a savaşmaya gelenler ile ilgili büyük hassasiyet gösteriyoruz. Irak halkı bugün büyük ölçüde uluslararası toplumun Suriye'de işlediği günahın bedelini ödemektedir. Uluslarası toplumdan gerekli desteği görmedik. Suriye, Irak ve Libya'da uluslarası destek hayati öneme sahip.

    GÜL, 'ÇÖZÜM SÜRECİ YASASI'NI ONAYLADI

    Gazze ateş altında
    İsrail'in Gazze'ye yönelik toplu cezalandırma mantığıyla saldırıları insani bir drama dönüştü. İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırıların derhal durdurması çağrısını yapıyorum. İsrail Türkiye ile ilişkilerini normaleştirmek istiyorsa 3 şartın 3'üde yerine getirilmeli. Dünyanın duyarsızlığı var. İnsanlar öldürülüyor, 700'ü aşkın yaralı var.

    Son kesin rakamları açıkladı
    Bugün itibarıyla saat 19.00'da elime gelmiş kesin ajans rakamları var. Bin 400 yaralı, 194 ölü, bin 470 İsrail'in vurduğu hedef. Yıkılan ev sayısı 660, zarar gören ev 12 bin 600, vurulan cami 19, yıkılan cami yine 19. Zarar gören okul 33, zarar gören tıp merkezi 6. Kim yapıyor bunları? İsrail. İsrail'in bu yaptıklarını acaba bizler insan olarak hangi dinden olursak olalım, hangi mezhepden olursak olalım neyle izah edeceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD İFTARI DİYARBAKIR'I KARIŞTI! TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMADI

    Birleşmiş Milletler ne işe yararsın sen? Bu işin bir numaralı sorumlususun. Kendini gözden geçirmesi lazım.

    Ne için kuruldu bu Birleşmiş Milletler? Dünya barışını sağlamak için değil mi? Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım, gözden geçirmesi lazım.  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne bakıyorsunuz zaten orası 5 tane ülkenin iki dudağının arasında. Onlar ne derse o. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı sevilmez. E tabii sevilmez. Doğru söyleyen bu dünyada nerde sevildi ki.

    İsrail'i Filistin'de kurulan mutabakat hükümeti mi rahatsız etti? Bölgede iki devleti çözüm çerçevesinde adaletin takipçisi olmak vizyonumuzu sürdüreceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna'da kriz
    Ukrayna'daki kriz bölgeyi olumsuz etkiliyor, siyasi çözüm bulunması gerekiğini savunuyoruz

    "İtalya'dan beklentimiz..."
    Bu ay dönem başkanlığını devralan İtalya'dan beklentimiz şu; Yeni fasılların müzakereye açılmasıyla katılım sürecimize ivme kazandırılmasıdır. Tam üyelik sürecimizin kendi parametreleri içinde yürütülmesi ve siyasi mülahazalarla karşımıza çıkarılan engellere bir son verilmesi gerekiyor.

    Kıbrıs meselesi
    Türkiye olarak Kıbrıs'ta iki halkın siyasi eşitliğine ve karşılıklı mutabakata dayalı siyasi bir çözüm istiyoruz. Bu konuda her zaman bir adım önde olma anlayışını muhafaza ediyoruz. Kıbrıs'ta çözüm için gerekli olan, Rum tarafının göstereceği siyasi iradedir. Uluslararası toplumdan beklentimiz Rum tarafına bu yöndeki mesajları güçlü ve kararlı biçimde vermeleridir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow