hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Türkiye'den geçecek peşmerge sayısını açıkladı

    Erdoğan Türkiyeden geçecek peşmerge sayısını açıkladı
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD'nin daha önce peşmergelerden 200 kişi kadar bir grubun gelmesini kabul ettiğini, şimdi bu sayının 150'ye indirildiğini belirterek, "Hür Suriye Ordusu'ndan ise bin 300 kişiyi şu anda PYD kabul ettiğini ifade etmiş ve konuyla ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir, bunu müzakere ediyorlar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Resmi temasları kapsamında Estonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

    Bir gazetecinin Kobani'ye geçişlere dair son durumu sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz sayın Obama'ya özellikle tercih edilmesi gereken Özgür Suriye Ordusu ve peşmerge olabilir demiştik. PYD, peşmergeden bir grubun gelmesini kabul etmişti. Öğrendiğime göre 200 olan rakam şimdi 150'ye indirilmiş. Özgür Suriye Ordusu'ndan ise 1300 kişinin geçişini PYD kabul ettiğini beyan etmiş" dedi.

    "En üst düzeyde görüşmeye devam ediyoruz"

    Bir gazetecinin "Kırım'daki Tatarlara destek gibi planınız var mı?" sorusuna Erdoğan, "Kırım Tatarlarına yönelik Rusya'nın adımını tanımadığımızı başta da söylemiştik. Estonya'nın da Kırım Tatarlarına desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunları en üst düzeyde görüşmeye devam ediyoruz. Zira bu asırda bu tip olayları diplomatik yöntemle çözme taraftarıyız" şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow