hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan ve Aliyev'e "cemaat okulları" sorusu

    Erdoğan ve Aliyeve cemaat okulları sorusu
    expand

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye çalışma ziyaretinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin, "Cemaat okulları olarak bilinen Türk okullarına dair talebiniz oldu mu?" şeklindeki sorusuna, "Tabiki ülkelerimizde sıkıntılar varsa bunları da aramızda değerlendiririz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye çalışma ziyaretinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

    Basına kapalı gerçekleşen baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Aliyev ve Erdoğan, ortak basın toplantısı düzenledi.

    Başbakan Erdoğan, "Azerbaycan ile ikili lişkilerimizi ve bölgesel meseleleri değerlendirme fırsatı bulduk. Aramızda siyasi, askeri, ticari, kültürel birliktelik; dayanışma, kardeşliğimizin nereye vardığını gösteren ifadelerdir. Ciddi yatırımları birlikte atacağız. PETKİM'deki yeni yatırımlar bunun önemini ifade ediyor. İkili ve heyetler arası görüşmelerde bunları değerlendirdik. Azerbaycan ile Türkiye arası üst düzey ziyaretler son dönemlerde daha da arttı ve bundan sonra da tereddütsüz devam edecek. Bugün aramızda Karabağ meselesini görüştük. Dağlık Karabağ meselesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlı tutumumuzu sürdüreceğiz. Buradan taviz verilmesi asla söz konusu değildir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SORULAR

    Konuşmalar sonrası soru-cevap bölümünde bir gazetecinin, "Cemaat okulları olarak bilinen Türk okullarına dair talebiniz oldu mu?" şeklindeki soruya Erdoğan, "Buradaki ziyaretimin en önemli sebebi, her seçim sonrası ilk ziyaretimiz Azerbaycanadır. Tabiki ülkelerimizde sıkıntılar varsa bunları da aramızda değerlendiririz" dedi.

    İlham Aliyev de, "Ülkenizdeki Türk okullarına dair görüşünüz nedir?" sorusuna da, "Aziz kardeşimle görüşmeler yapıyoruz. Biz müttefikiz, kardeşiz, dostuz. Geniş kapsamlı alanlarda konuşmalar yapıyoruz. İlişkilerimize zerre kadar zarar verecek adımı kabul etmiyoruz, bunlara izin vermedik, vermeyeceğiz" diye yanıt verdi.

    Nur hareketi ile bağlantı iddiaları

    Azeri bir gazetecinin, "AK Parti'nin Nur hareketi ile bağlantısı olduğu iddia ediliyor" şeklindeki sorusuna da Başbakan Erdoğan, "Bana çok garip geldi. Bizim öyle bir bağlantımız yok. Sadece milletle bağlantımız var, o nedenle yüzde 46 oy aldık, adeta güven oyu aldık. Ayrımcılığa fırsat vermeyiz, karşısındayız. Bütün illerde belediye başkanı çıkaran tek partiyiz. Bu halkın genelini kucaklamamızdan kaynaklanıyor. Kimisi ırkçılık kimisi bölgecilik yapıyor. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet ilkemiz var" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow