hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a hakaret davaları

    Erdoğana hakaret davaları
    expand

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ile suçlanan son isimler eski Türkiye güzeli manken Merve Büyüksaraç ve gazeteci Mustafa Hoş oldu. Büyüksaraç hakkında 2 yıla kadar hapis, Hoş'un ise kitabının toplatılması isteniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manken Merve Büyüksaraç'ın, Erdoğan'a başbakan olduğu dönemde sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabı üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan 3 sayfalık iddianamede, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan Büyüksaraç'ın 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi istendi.

    Büyüksaraç, savcılık ifadesinde, Instagram hesabından paylaşmış olduğu "Ustanın Şiiri" isimli şiirin uyarlamasını kendisinin yapmadığını, kendisine komik geldiği için paylaştığını, hakaret kastı olmadığını söyledi.

    İddianamenin kabul edilmesi halinde, Büyüksaraç İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

    Gazeteci Mustafa Hoş hakkında ise yazdığı "Big Boss" adlı kitapta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerelçesiyle dava açıldı. Açılan davada kitabının toplatılması istendi.

    Bu arada bir hakaret davası da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan için açıldı. "Hırsız Vaaar" kitabında Bilal Erdoğan'a hakaret suçu işlendiği iddiasıyla yazar Ali Emre Özsoy hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Ali Emre Özsoy hakkında 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünde diğer zanlı da serbest

    Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan LÖSEV'e tepki

    Poşu takan 3 genç tutuklandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow