hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 17 kişi hakkında dava açıldı

    Erdoğana hakaret ettikleri iddiasıyla 17 kişi hakkında dava açıldı
    expand

    Hatay'da Halkevi üyesi 17 kişi hakkında, geçen yıl Başbakan olarak yaptığı mitingde protesto sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Mart 2013'te başkan olarak Hatay'da yaptığı miting öncesi Halkevi üyesi bir grup, Gezi olaylarında ölenlerin fotoğraflarıyla, mitingin yapılacağı 75'inci Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti.

    Dağılmaları için uyarıda bulunan polise direnen gruptakilerden 4'ü gözaltına alınıp ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

    Olayla ilgili soruşturma başlatan savcı, Halkevi üyesi 17 kişi hakkında 'Devlet büyüklerine hakaret' suçundan Hatay 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

    Davanın bugün görülmesi beklenen ilk duruşması, hakimin izinli olması nedeniyle yapılamadı.

    Tutuksuz yargılanan 17 kişiden bazıları geldikleri Hatay Adliyesi'nde duruşmanın ertelendiğini öğrenince çıkışta açıklama yaptı.

    Grup adına açıklama yapan Eylem Mansuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmediklerini belirterek, "Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan başta olmak üzere ölen gençlerimizin katillerinin bulunmasını istiyoruz. Biz Erdoğan'a asla hakaret etmedik sadece düşüncelerimizi söyledik. Erdoğan'ın Hatay mitingine gitmek için elimizde Cömert, Korkmaz ve Atakan'ın resimlerini taşıdık, 'Katillerden hesap soracağız' dedik diye hakkımızda dava açıldı" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow