hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a Mustafa Sarıgül cevabı

    Erdoğana Mustafa Sarıgül cevabı
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül hakkındaki sözleriyle ilgili, "Elini kolunu tutan yok, dilini bağlayan yok, ayağına takılan yok. Emniyet senin, yargı senin, polis senin, istihbarat senin. CHP burada, Mustafa Sarıgül İstanbul'da. Ne biliyorsan açıkla" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel dönüşü hızla günlük siyasete girdiğini söyledi.

    Erdoğan'ın Cuma Namazı sonrasında "tehdit ve şantaj kokan, şiddeti meşru gösteren" açıklamalar yaptığını savunan Koç, "Akabinde de kendi saha ve seyircisi önünde içini döken bir Başbakan" dedi.

    Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın uğradığı siyasi komployla ilgili açıklamalar yaptığını da anımsatarak, "Sayın Başbakan, Sayın Deniz Baykal'ın adını dahi ağzına alma. Sana birkaç gömlek fazla gelir bu iş. Paralellik o kadar kafaya yerleşmiş ki her şeyde paralellik arıyor. Şu ana kadar bilip de yapmadığın ne varsa eline, yüzüne, gözüne dursun" ifadelerini kullandı.

    Erdoğan'ın konuşma tapelerinin ortada olduğunu ifade eden Koç, "Aile boyu çalışıyorsunuz. Adamın birine kızın 'amca' diyor. Anneleriyle beraber beğendiği villanın konuşlandırılması için taleplerini iletiyor. Başkası sana telefon açıyor, 'ağabey, hallettik o işi' diyor. Sen bu tapelere cevap ver" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Soruşturmaya gerek yok denilmiş"

    Koç, Başbakan Erdoğan'ın CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili sözlerine de cevap vererek, şöyle devam etti: "Bir korku sardı Başbakanı. Herhalde dün gece eline yeni anket tutuşturdular; 'İstanbul gitti gidiyor'. 'Sarıgül ile ilgili şu iddialar var. Pazara kadar açıklarsın açıklarsın, açıklamazsan ben açıklarım'. Elini kolunu tutan yok, dilini bağlayan yok, ayağına takılan yok. Emniyet senin, yargı senin, polis senin, istihbarat senin. CHP burada, Mustafa Sarıgül İstanbul'da.

    Ne biliyorsan açıkla. 2005'te CHP içindeki bir iç siyasi tartışma ve sonrasında gelişen olaylar... Değerlendirme yapılmış, bazıları İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Danıştay, savcılık kendi üzerlerine düşen görev alanından konuya yaklaşmışlar ve 'soruşturma yapılmasına gerek yoktur' denilmiş. Başbakan da
    iktidar. Aradan 9 sene geçmiş. Ateş bacayı sarmış. Başbakan'ın durumu siyaseten tarif edilmeyecek kadar düşkünlük arzediyor. Saldırgan tutumunun altında bu yatıyor. Kaset, Sarıgül veya başkası, elinde ne delil varsa hemen ortaya koymazsan namertsin, müfterisin. Şantaj, tehdit bir Başbakan'a yakışır mı?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de hukukun her zaman zorbalığı da şiddeti de alt ettiğini dile getiren Koç, CHP'nin tarihin hiçbir döneminde önüne getirilen zorbalıklara boyun eğmediğini, bugün de boyun eğmeyeceğini belirtti. Koç, "Ne yumruk ne tekme ne tehdit ne can, kimse CHP'den bu şebekenin karşısında hiç kimse geri adım atmayacaktır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow