hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan "AK Saray" eleştirilerine yanıt

    Erdoğandan AK Saray eleştirilerine yanıt
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmalara neden olan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde Keçiören'de apartman dairesinde kirada oturdum, bunu konuşmazlar" dedi. Kurayla belirlenecek vatandaşların sarayda toplantılara katılacağını anlatan Erdoğan, sarayla ilgili yeni projeler hakkında da bilgi verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Başbakanlığım döneminde Keçiören'de apartman dairesinde kirada oturdum, bunu konuşmazlar." Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan.

    Erdoğan, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştiriler sorulunca bu yanıtı verdi, yeni sarayın ihtiyaç üzerine yapıldığını söyledi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilere yeni sarayla ilgili açıklamalarda bulundu, başbakanlık döneminde hassasiyet içerisinde davrandığını söyledi.

    Erdoğan şunları kaydetti:

    "Bu bina, ülkemiz için bir ihtiyaçtı. O nedenle yapıldı. Yabancı konukları karşılama törenlerini, 11-12 sene caddeyi trafiğe kapatmak suretiyle sokakta yapmak durumunda kaldık. Ben Başbakanlığım döneminde resmi konutta oturmadım, Keçiören'de apartman dairesinde, kirada oturdum, bunu konuşmazlar. Ben gelen devlet başkanlarına vesair hiçbirine otellerde yemek vermedim, bütün yemeklerin hepsini resmi konutta vermişimdir. Oradaki bizim aşçısıyla garsonuyla ordan hallettik. Biz bunları bizden öncekiler gibi otellerde vermiş olsaydık bu rakamlar, bire iki, bire üç katlardı. Bunu konuşmazlar. Bu kadar hassasiyet içinde olduk."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarayın içerisinde yapımı devam eden konut bittikten sonra buraya yerleşeceğini belirten Erdoğan, hayata geçirilecek farklı projelere ilişkin de bilgi verdi.

    Erdoğan şunları söyledi:

    "Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı kapsamında, 2-3 bin kişilik bir kongre sarayı da olacak. Bu dışarıya da açık olacak. Orada büyük çaplı toplantılar yapma imkanımız olacak. Örneğin, muhtarlarla orada biraraya gelmeyi planlıyorum; kendilerini dönüşümlü olarak çağırma suretiyle bunu yapabilirim. Hakeza, tüm Türkiye'den kurayla belirlenecek vatandaşlarımızla da benzer bir toplantıyla biraraya gelmeyi düşünüyorum. Kongre merkezinin yanına bir cami de yapacağız. O bölgede ihtiyaç var çünkü. Cami halka açık olacak."

    "Maliyeti 500 milyon dolar"

    Erdoğan, yeni sarayın maliyetinin ise 700-800 milyon dolar değil, 500 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.

    Erdoğan yeni alınan TC TUR uçağının ise maliyetinin tüm donanımları dahil olmak üzere maliyeti 179 milyon dolar olduğunu açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow