hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan balkon konuşması...

    Erdoğandan balkon konuşması...
    expand

    Başbakan Erdoğan AK Parti'nin Türkiye genelindeki oy başarısının ardından Ankara'da bir balkon konuşması yaptı. Erdoğan tüm ailesi ile kameraların karşısına geçerken, "Vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu. Onların kaos planı buydu. Bunların inine gireceğiz. Hesabını ödeyecekler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın konuşmasında şunları kaydetti:

    Balkon konuşmasının tamamı (video)

    - "Aziz milletim, çok değerli kardeşlerim hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. 81 vilayeti, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bu akşam bir kez daha muhabbetle kucaklıyorum, selamlıyorum. Ankara'dan AK Parti Genel Merkezi'nden 81 vilayet ile birlikte dünyanın tüm dost kardeş başkentlerini tüm şehirlerini yürekten selamlıyorum."

    - "Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp Meydanı'na telekonferansla bağlandım. Onlara hitap ettim. Ciddi bir soğuk altında onlar sizin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. Rabbim'e bize böyle büyük bir zafer nasip ettiği için şükrediyorum. Ya Rab ne büyüksün. Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini duaya açan herkese teşekkür ediyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - "Mısır’da demokrasi mücadelesi veren bizim mücadelemiz çok iyi anlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Avrupa’nın bütün kentlerinde yürekleri bizim için atan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Suriye’ye bombaların kurşunların altında açlıkla kıtlıkla başbaşa ama Türkiye’nin AK Parti’nin zaferi için dua eden mazlum kardeşlerime teşekkür ediyorum. "

    - "Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi dünyanın dört bir köşesinde dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza aziz milletimizin şükran duygularını ifade ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet hak ediyor. Kardeşlerim siz yeni Türkiye’nin İstiklal mücadelesine sahip çıktınız. Siz büyük Türkiye hedeflerine sahip çıktınız. Her birinize teşekkür ediyorum.Siz en başta kendi geleceğinize, Başbakanınıza sahip çıktınız hepinize sonsuz şükranlarımız sunuyorum. "

    Erdoğan ailesi tam kadro balkon konuşmasındaydı...

    "Doğru kaosu gördük"

    - İşte bugün 30 Mart. Ne dediler 25 Mart'tan sonra kaos dediler. Doğru kaosu gördük. Neydi o kaos… Bu milletin bu devletin bu ülkenin ulusal güvenliğine en yazık ki müdahale ederek Dışişleri Bakanlığı'nı dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu doğru. Onların kaos planı buydu. Ne diyordum ben aylardır. Bunların inine gireceğiz inine. Şimdi zaman zaman bazı basın mensupları soruyor bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız. Tamam da balkon konuşmasında ne bekliyorsunuz. Muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına neden sormuyorsunuz siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız. Bunların böyle bir derdi yok. şimdi bunların sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın söyleyeyim: biz kazandık…"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Millet, 'biz bu ülkenin sahipleriyiz' dedi"

    - "Millet bugün sandıkta, Türkiye'ye ve dünyaya bir mesaj verdi, ne dedi: 'Biz buradayız, Türk milleti geçilmez' dedi. Millet, 'Biz bu ülkenin sahipleriyiz' dedi. 'Millet eğilmez, Türkiye yenilmez' dedi"

    Erdoğandan balkon konuşması...

    "Tam bir Osmanlı şamarı yemiştir"

    - "Bugün aziz milletin sandıkta verdiği çok önemli bir mesaj var. Milletimiz siyaset dışı yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine bugün çok çarpıcı bir şekilde tavrını, itirazını ortaya koymuştur. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittfaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türü, vesayetçi odakların her türlüsü de bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir. Bugün ahlak dışı siyaset, kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur siyaseti, esersizlik siyaseti, plansız, projesiz, hedefsiz siyaset bugün kaybetmiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow