hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Berkin Elvan yorumu: "Terör örgütlerinin maşasıydı"

    Erdoğandan Berkin Elvan yorumu: Terör örgütlerinin maşasıydı
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, II. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nda konuştu. İsmini anmadan Berkin Elvan'a dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " İstanbul'da talihsizce ölen çocuk için yalan ifadelerle 'ekmek almaya gidiyordu' dediler, halbuki hiç alakası yok. Maalesef terör örgütünün maşası olmuş durumdaydı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, devlet ile birey arasındaki mesafeleri kaldırma konusunda Türkiye'nin kararlılığının asla sarsılmayacağını dile getirdi.

    Türkiye'nin ileri demokratik standartlara kavuşma, hak ve özgürlükleri genişletme konusunda reform kararlılığının asla geriye gitmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Birey için özgürlük ne kadar haksa güvenlik de o kadar haktır. Özgürlüğün olmadığı yerde güvenlik olmaz. Aynı şekilde güvenliğin olmadığı yerde de özgürlük olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

    İbrahim'i polis öldürmüş!

    Önceki haftada Doğu ve Güneydoğu illeri ile büyük şehirlerde yaşanan olaylara değinen Erdoğan, bazı siyasi partilerin, taraftarlarını Suriye'deki Ayn el Arap'taki (Kobani) terör saldırılarına karşı sokağa çağırdıklarını anımsattı.

    "Basın açıklaması yapmak, gösteri yapmak, protesto etmek, fikirlerini özgürce ifade etmek elbette demokratik haktır" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Ama ne oldu? Birkaç gün içinde 42 insan gösterilerde hayatını kaybetti. Üstelik hayatını kaybedenler, bizzat göstericilerin insanlık dışı saldırıları neticesinde katledildiler. Binlerce işyeri yakıldı, yıkıldı, yağmalandı. Kamuya ve sivillere ait yüzlerce araç kullanılamaz hale geldi. Kamuya ve sivillere ait onlarca bina yakıldı, kullanılamaz hale getirildi. Daha da ileriye gidildi. Bingöl'de 2 polisimiz şehit edildi, onlarca polisimiz olaylarda yaralandı. Şimdi biz bunlara demokratik hak mı diyeceğiz? Bu vandallığa, bu şiddete gösteri hakkı, protesto hakkı, ifade özgürlüğü mü diyeceğiz? Dünyanın neresinde böyle bir hak, böyle bir özgürlük var? Ben Batı'yı bilen birisiyim. Batı'nın neresinde ne olduğunu, güvenlik güçlerinin orada nasıl bir güç kullanımı içerisinde olduğunu gayet iyi bilen birisiyim. Orada bunlar normal karşılanırken, benim ülkemde bu noktada güvenlik güçlerim bir adım attığı zaman bunun değerlendirmesini yapanlar adil davranmalıdır diye düşünüyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmet Yılmaz'dan peşmerge açıklaması: "Ben askerin bakanıyım benim bilgim var"

    Erdoğan, "Bizi kıyasıya eleştiren o uluslararası medyaya, o Batılı siyasetçilere soruyorum; kendi ülkelerinde böyle bir vandallığa, böyle bir yağmacılığa, insan hayatına kasteden bu türden şiddete demokratik hak diyebilirler mi? Özgürlük diyebilirler mi? Türkiye söz konusu olduğunda çok bariz bir çifte standardın devreye girdiğini görüyoruz" diye konuştu.

    "Berkin Elvan maşaydı"

    Gezi olaylarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

    "Geçen yıl Gezi olayları sırasında yaralanan ve sonrasında maalesef hayatını kaybeden bir çocuğun üzülerek ifade ediyorum, ölü bedeni üzerinden her türlü aşağılık saldırıya maruz kaldık. Bir çocuğun talihsiz ölümünü reklam aracı yapacak kadar, muhalefet aracı yapacak kadar, istismar vasıtası yapacak kadar alçaldılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günlerce manşetlerle, sokak olaylarıyla, içeriden ve dışarıdan kampanyalarla bize, akla, vicdana, edebe sığmayacak saldırılar yaptılar. Ta okyanus ötesinden ölen çocuğun mezhebine de vurgu yaparak, timsah gözyaşlarıyla taziyeler yayınladılar. Ancak bu gösteriler sırasında ateşli silahla kasten
    öldürülen Burak hiç kimsenin dikkatini çekmedi, hiç kimsenin vicdanına dokunmadı. Daha önceki hafta Diyarbakır'da vahşice öldürülen 3 genç o malum çevrelerin ilgi alanlarına hiç girmedi."

    Kurban Bayramı'nda yoksullara yardım dağıtma peşinde olan 16-26 yaşları arasındaki gençlerin tam anlamıyla vahşice katledildiğini belirten Erdoğan, önce silahlarla, bıçaklarla saldırıya uğradıklarını, sığındıkları binanın üçüncü katında işkence gördüklerini, üçüncü kattan aşağı atıldıklarını söyledi.

    Bunlardan birinin üzerinden arabayla geçildiğini, diğerinin başının taşlarla ezildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu vahşice katledilenler, insan değil mi? Bunlar çocuk değil mi? Genç değil mi? İstanbul'da talihsizce ölen çocuk için sahte, yalan ifadelerle 'ekmek almaya gidiyordu', halbuki hiç alakası yok. Maalesef terör örgütünün maşası olmuş durumdaydı. Bu tür hikayeler tasarladılar. O reklamcılar şimdi nerede? Sokaklara çıkan, gösteriler yapan, o sözüm ona vicdan sahipleri nerede?

    Günlerce manşetlerinden sahte vicdan gösterileri yapanlar, hani neredeler? O çocuğu siyasi bir istismar aracı yapanlar neredeler? Okyanus ötelerinden taziyeler yayınlayan, timsah gözyaşları döken, burada sokak olaylarına benzin dökmeye çalışanlar neredeler?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow