hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz'a sert cevap

    Erdoğandan Durmuş Yılmaza sert cevap
    expand

    Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın faiz konusundaki eleştirileri hakkında görüşü sorulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Durmuş Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok" dedi. Haziranda yapılacak genel seçimlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliğe aday olacağı yönündeki iddialara ise Erdoğan, "Başbakan bu konudaki kanaatimi bana sorduğunda verdiğim cevap kendisinde gizlidir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile ortak basın toplantısı düzenledi.

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Haziranda yapılacak genel seçimlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliğe aday olacağı yönündeki iddialar için "Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. Bunlar birinci derecede karar merci bu konuda sayın başbakandır. Başbakan bu konudaki kanaatimi bana sorduğunda verdiğim cevap kendisinde gizlidir. Onda kalacaktır. Bu konuyla ilgili aramızda görüştüğümüzü burada deşifre etmem kendime de saygısızlık olur başbakana da saygısızlık olur" dedi.

    Fethullah Gülen hükümetle yollarının nasıl ayrıldığını açıkladı

    "DURMUŞ BEY KENDİ İŞİNE BAKSIN"

    Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın faiz konusundaki eleştirileri hakkında görüşü sorulan Erdoğan, "Durmuş Bey kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada herhangi bir şey söyleyecek halim yok. Kendisinin barışı grafiğini agyet iyi bilen birisiyim. Onların dönemi bizim faizle mücadelemizde çok farklı bir mücadeleyi sürdürdüğümüz dönem olmuştur. Kendi maharetleri değildir. Bizim özel gayretlerimizdir. Düşük faiz, büyüme oradaki tespitleri de çok çok yanlış. Gerek ABD'yi bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış. Şu anda ABD'yi az büyüyen bir ülke olarak nitelemek bir insanın bakar kör olmasıdır. Şunu sormak lazım. Şu anda ABD'de faiz oranı nedir, enflasyon nedir? Bunu bir öğrensin. Acaba büyüme oranları bize göre nedir? Buna bakmak lazım" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "VERDİĞİM CEVAP BAŞBAKANDA GİZLİDİR"

    Haziranda yapılacak genel seçimlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliğe aday olacağı yönündeki iddialar sorulan Erdoğan, "Bu dedikodularla fazla meşgul olmayalım. Bunlar birinci derecede karar merci bu konuda sayın başbakandır. Başbakan bu konudaki kanaatimi bana sorduğunda verdiğim cevap kendisinde gizlidir. Onda kalacaktır. Bu konuyla ilgili aramızda görüştüğümü burada deşifre etmem kendime de saygısızlık olur başbakana da saygısızlık olur" açıklamasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow