hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eroğlu: "Yanan alanların başka maksatla kullanılması söz konusu değil"

    Eroğlu: Yanan alanların başka maksatla kullanılması söz konusu değil
    expand

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yanan alanlar birilerine peşkeş mi çekiliyor yönünde bazen basında iddialar ortaya atılıyor. Yanan alanların bir metrekaresinin bile başka bir maksatla kullanılması söz konusu değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun öğlen oturumunda bugün Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsü'nün bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporu görüşmelerine başlandı.

    Komisyona katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak milletvekilleri ile tokalaştı.

    Burada HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Bakan Eroğlu'na, "Size bir hediyem var diyerek. İyi bakarsanız tanıyacaksınız. Bu orijinal yağılı boya tablo 1890. Hasankeyf sular altında kalacak bu sene. Bakanlığa hediye ediyorum ki bakınca Hasankeyf'i bir kez daha düşünün"dedi. Bakan Eroğlu ise, "Hasankeyf'i dört dörtlük yapacağız" diye cevap verdi.

    Ardından MHP Adana Milletvekili Seyfetin Yılmaz, elinde Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olduğu belirtilen fotoğrafları göstererek, "Cumhurbaşkanlığı sarayında bir ağaç kesilmeyecek denilmişti. Bakanın döneminde kesildi bu ağaçlar kaçak saray için" dedi. Ardından görüşmelere geçildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plan ve Bütçe Komisyonu'nun yoğun çalışma saatlerinden yakınan CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Çalışma koşullarımız normal bir inanın çalışma koşullarına elverişli değil. Azami çalışma süresini aşan bir miktarda çalışıyoruz. Çalışmaktan kaçınmayız ama bütçe görüşmelerini sağlıklı yürütemiyoruz, çalışma ortamı ve çalışma süresi açısından. Sabah başlıyoruz, günde 2 bakanlık görüşüyoruz. Sabaha karşı bitiyor. Dayanacak gücüm kalmadığı için dün gece 01.15'de çıktım. Dayanamadım. Üzerimize düşen görevi yerine getiremediğimizi görüyorum. Takatimiz kalmıyor bütçe görüşmelerinde. Bu kadar sıkıştırmaya gerek yok. Günde 2 bakanlık yerine 1'e düşürelim. Çalışma yöntemini gözden geçirelim" dedi.

    Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütçe sunumu ve bakanlığına bağlı kuruluşların çalışmalarını anlattı. Türkiye'nin yüzde 58'i orman yangınlarına hassas olduğunu belirten Bakan Eroğlu, 19 bin personelle yangınlara mücadele ettiklerini ve yeterli araçlarının olduğunu söyledi.

    Yangına müdahale süresi çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, "Biz şu ana kadar 17 dakikaya indirebildik. Hedefimiz 15 dakika içinde yangına müdahale etmek. Özellikle bu sene orman yangınlarında büyük bir başarıya imza attık. Geçmişte 10 bin hektarlık alanda yangın olurken, bu sene Allah'a şükürler olsun 3 bin 91 hektarla gerçekten orman yangınlarında mücadele ile bir rekora imza attık. Yanan alanlar birilerine peşkeş mi çekiliyor yönünde bazen basında iddialar ortaya atılıyor. Yanan alanların bir metrekaresinin bile başka bir maksatla kullanılması söz konusu değil. Hem Anayasanın amir hükmü, hem de bakanlık genelgesiyle en geç 1 yıl içinde ağaçlandırma mecburiyeti var. Bunu da bizzat takip ediyoruz. Basın mensuplarımıza da diyorum 1 metrekare yanan alandan verilmiş bir yer varsa buyurun gösterin diye hodri meydan diyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow