hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erol Büyükburç hayatını kaybetti

    Erol Büyükburç hayatını kaybetti
    expand

    Sanatçı Erol Büyükburç, İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    79 yaşındaki Büyükburç dün akşam yakınlarıyla yemek yedi. Ardından Bebek Yokuşu'ndaki evine gitti. Bu sabah yakınları Erol Büyükburç'a telefonla ulaşamayınca çilingir çağrıldı. Yakınları eve girdiklerinde sanatçının cansız bedeniyle karşılaştı. 

    Erdoğan'dan Erol Büyükburç için taziye mesajı

    Erol Büyükburç'un menajeri Osman Nuri Yazıcı, sanatçı ile dün gece birlikte olduklarını öğle saatlerinde evine geldiğini ve sanatçının cenazesiyle karşılaştıklarını söyledi.

    Erol Büyükburç'un son görüntüleri...

    Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin sanatçının evindeki incelemeleri sürüyor. Büyükburç'un kesin ölüm nedeninin, incelemelerin ve Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi. Erol Büyükburç'un kalp ve şeker rahatsızlığı olduğu öğrenildi. 

    TELEFONA UZANDI AMA...

    Erol Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, “Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey'in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Biz de çilingirle eve geldik. Erol Bey'in menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdi. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol Bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri, Erol Büyükburç'un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükburç'un naaşı, Beşiktaş Belediyesi'ne ait bir cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki gasilhaneye götürüldü.

    Yarın konser verecekti

    Erol Büyükburç 13 Mart 2015 Cuma günü Bursa'da konser verecekti.

    Erol Büyükburç'un hayatından kareler

    Erol Büyükburç kimdir?

    1936'da Adana'da doğan Erol Büyükburç 60'lı yılların en sevilen Pop Starı'ydı. İlk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yerini alırken, 1981 yılnda ise Sen Varsın adlı albümü çıktı. Erol Büyükburç, bu albümündeki Sevemem şarkısı ile ün kazandı. 'Öp Beni','Little Lucy' ve 'Haydi Gençlik Hop Hop' şarkıları da Büyükburç'un en çok bilinen eserleri arasında. 22 Temmuz 1999'da müzisyen ve şarkıcı kızı Ajlan Büyükburç'u trafik kazasında kaybeden Büyükburç'un eşi Emel Büyükburç ise 2001 yılında karaciğer yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow