hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı

    Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    İstanbul Etiler'deki evinde Perşembe günü ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Büyükburç'un kızları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Programı öncesi ölümü düşündürücü" sözleri için "babamın doğal yollardan öldüğü doktor tarafından da tespit edildi" dedi. Büyükburç'un Türk Bayrağına sarılı tabutunun başında torunu Lale Han Kaya vardı. Lale dedesinin tabutuna dokundu, fotoğrafını okşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükburç'un Türk bayrağına sarılı tabutu, sahnede hazırlanan platforma konuldu. Tabutun önüne de sanatçının fotoğrafı yerleştirildi. Saygı duruşunun ardından sanatçının seslendirdiği şarkılar eşliğinde Büyükburç ile ilgili slayt gösterisi sunuldu.
         
    Sanatçının kızı Özlem Büyükburç Kaya, son olarak yaklaşık iki ay önce babasıyla telefonla konuştuğunu ve sesini duyduğunu söyledi.

    Anneden oğluna korkunç ceza
         
    Babasıyla 5 yıldır sürekli görüştüklerini, torunlarına daha çok zaman ayırdığını anlatan Kaya, Türkiye'nin büyük bir üstadını kaybettiğini kaydetti.
         
    Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sanatçının ölümünün şüpheli bulmasına yönelik sorusu üzerine Kaya, "Böyle bir şey olabileceğini sanmıyorum. Çünkü stent vardı kalbinde. Kalp krizi teşhisini de koymuş doktorlar. Düşmanı olan bir insan değildi" dedi.
         
    Babasının adını kendi okulunda yaşatmaya devam edeceğini belirten Kaya, "Ben de müzisyenim. Onun adını orada devam ettireceğiz" diye konuştu.
         
    "Ruhu çok büyüktü ama bedeni o ruhu kaldıramadı"
         
    Kızı Evren Büyükburç Erol da babasıyla hep bir arada olduğunu, sık sık evine geldiğini belirterek, onun çok çalıştığını dile getirdi.
         
    Babasının kendisini vatanına adadığını kaydeden Erol, "Bedeni yorgun düştü. Ruhu çok şey yapmak istiyordu. Ruhu çok büyüktü ama bedeni o ruhu kaldıramadı. Üst üste birçok konser verdi. Hep uyardım ama çalışmayı çok severdi. Sanat aşkıyla yaşıyordu" ifadelerini kullandı.
         
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erol, şöyle konuştu:
         
    "Doğal ölüm, kalp krizi. Babamı, annem olsun, Ajlan olsun, ard arda gelen ölümler çok yıprattı, bedenen ruhen. İlaçlarla tedavi ediliyordu. Üç stent takılmıştı. Kalpte anevrizma tehlikesi vardı. Şekeri, tansiyonu hepsi vardı. O akşam menajerimiz yanında kalacaktı fakat babamın bir isteği olmuştu. Onun için dışarı çıktığında gerçekleşti."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sonra Levent Camii'ne götürülen Büyükburç'un cenazesi kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow