hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ertuğrul Günay yeni parti çalışmalarının dışında

    Ertuğrul Günay yeni parti çalışmalarının dışında
    expand

    İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay gündeme gelen yeni siyasi parti çalışmalarının dışında kalacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni siyasi parti kurulacağı haberlerinin medyada yer bulmasıyla İzmir Milletvekili ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da adı kulislerde paylaşılıyordu. Ancak Günay, bir açıklama yaparak yeni parti çalışmalarının dışında kalacağını duyurdu. Günay açıklamasında şunları ifade etti:

    "55 milyon seçmenin var'olduğu bir ülkede, bir partinin 20 milyon oyla bütün seçimleri kazanması ve kalan 35 milyon içinden muhalefetin,-tek başına veya birlikte- yeni bir iktidar seçeneği oluşturmaması, elbette aşılması gereken bir siyasal tıkanıklığın işaretidir. Bu tıkanıklık, iktidarın gün geçtikçe yıpranmasına ve hırçınlaşmasına; muhalif kitlelerin de karamsarlığına sürüklenmesine yol açmakta ve demokratik gelişmenin geleceği için tehlikeler doğurmaktadır. 

    İdris Bal yeni parti kuruyor

    O nedenle, yeni siyasal arayışlar ve parti kurma girişimlerini saygıyla karşılıyorum. Bu çalışmaları iyi niyet ve üstün gayretle sürdüren bütün yurttaşlarıma başarılar diliyorum. 

    Ancak, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye, ekonomik gelişmenin ve toplumsal dayanışmanın vazgeçilmezliğine inanan bir siyaset adamı olarak, şu aşamada bütün bu girişimlerin dışında kalmak -ve önümüzdeki süreçte düşünce ve deneyimlerimi demokrasinin gelişmesi için uğraşan her kesimle paylaşmakla yetinmek- kararında olduğumu kamu oyunun bilgisine saygıyla sunuyorum"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saatler geri alınıyor, mesailer değişiyor 

    Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten "kan parası" yorumu 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow