hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eş katiline "tahrik indirimi"

    Eş katiline tahrik indirimi
    expand

    Antalya'da kendisini dövdüğünü öne sürdüğü eşi 44 yaşındaki Nursel Kalay'ı 15 yerinden bıçaklayarak öldüren 51 yaşındaki Mehmet Kalay'a verilen 20 yıl hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Ceza dairesi, "tahrik indirimi"nin Kalay'ın lehine kullanılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli tapu müdürü Mehmet Kalay, 28 Mayıs 2009 tarihinde Güllük Caddesi, Güldal Apartmanı 7'nci kattaki evine geldiğinde, içeride eşi Nursel Kalay ile arkadaşı Erol A.'yı birlikte gördü. Erol A.'yı evden çıkarttıktan sonra eşi ile tartışan Mehmet Kalay, eline geçirdiği bıçakla eşini öldürdü. Halen L Tipi Cezaevi'nde tutuklu Mehmet Kalay, yargılandığı Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde şu savunmayı yaptı:

    "Evliliğimiz süresince Nursel Kalay bana çok kötü davrandı. Fiziksel olarak benden daha iri ve yapılıydı. Olaydan önce de beni dövdü. Kornea nakli olduğum gözüme vurdu. Daha önce de iki kez aynı gözümden yaralamıştı. Olaydan 3 gün önce Konyaaltı'nda oturan Burcu adlı arkadaşımızın evine gittik. Nursel beni burada da dövdü. Yanımızda yine Erol vardı. Sonra bana para verip bira almaya gönderdi. Sürekli içerdi ve alkolikti.

    Evde kalmamı istemezdi. Nursel, dükkanını kahve olarak işletmeye karar verdi ve inşaat işleri bitene kadar beni Burcu'nun evine gönderip kendisi evde kalırdı. Bunun nedeni ise Erol denilen kişiyle rahat kalabilmekti." Olay günü anahtarı ve sürekli kullandığı ilaçlarını almak için kendi evine gittiğini belirten Kalay, "Beni yine dövdü. Anahtarlarımı vermedi. Sonra üzerime kapıyı kilitledi. İçeriden aldığı bıçakla üzerime geldi. Bana saldırmak isterken bıçağın keskin tarafını tutmuşum. Sonrasında kendimi kaybetmiştim. Karım beni sürekli dövüyor, şiddet uyguluyordu. Onun dayakları yüzünden tam 4 kez hastanelik oldum" diye kendini savundu.

    Yargılama ardından 'kasten yakın akrabayı öldürmek' suçlamasıyla önce 24 yıl hapse mahkum edilen Mehmet Kalay'ın cezası, bu suçu tahrik altında işlediği gerekçesiyle 20 yıla indirildi. Kalay'ın avukatının temyizi sonrası dosya Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'ne gönderildi. Ceza dairesi, verilen cezanın tahrik indirimlerinin fazla olması gerektiği gerekçesiyle Kalay'ın lehine kararı bozarak yargılamanın yapıldığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow