hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşi özel sektörde çalışan öğretmenler yer değiştirebilecek mi?

    Eşi özel sektörde çalışan öğretmenler yer değiştirebilecek mi
    expand

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özür durumuna bağlı yer değiştirmelere ilişkin, "Bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ve 'eşi bir yıl çalışmış olmak' koşulunu yerine getiren öğretmenler özür talebinde bulunabilecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avcı, Eskişehir Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, özür durumuna bağlı yer değiştirmelerle ilgili müracaatların 5-9 Ocak'ta alındığını hatırlattı.

    Bu konuyla ilgili değerlendirme sonuçlanmadan hangi alanda ne kadar atama ve yer değiştirme talebi olacağına dair bilgi vermenin mümkün olmadığını belirten Avcı, yer değiştirme talebinde bulunacaklar için gerekli düzenlemelerin yapıldığını aktardı.

    Ankara'da çatışma

    Avcı, şunları kaydetti: "Eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerin yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliğinin gereği olarak en az 3 yıl sigortalı olarak çalışma şartı vardı, hala da var fakat bu yıla mahsus olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığındaki öğretmenlerin özür durumu yer değiştirmelerinde, kendi eski yönetmeliğimizi henüz Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliğine uyarlamadığımızdan eski yönetmeliği uyguluyoruz. Dolayısıyla bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ve 'eşi bir yıl çalışmış olmak' koşulunu yerine getiren öğretmenler özür talebinde bulunabilecek."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birbirinden acayip fotoğraflar!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow