hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Emniyet Müdürü'ne kelepçeli gözaltı

    Eski Emniyet Müdürüne kelepçeli gözaltı
    expand

    Birçoğu 17-25 Aralık operasyonlarında görev alan eski emniyet mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 76 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar arasında en dikkat çeken ise 2 eski emniyet müdürüne kelepçe vurulması oldu. Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün kelepçe vurularak gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan, Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün sağlık kontrolü için sabah saatlerinde, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Atayün, elleri arkadan kelepçeli şekilde polis aracından indirildikten sonra hastaneye girdi.

    Polis polisi böyle gözaltına aldı

    Yurt Atayün bu sırada, "Teslim olduk arkadan kelepçelediler. Tamamen siyasi..." dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Atayün, daha sonra polis aracıyla emniyete götürüldü. Öte yandan gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirilmeye devam ediyor.

    İşte kare kare operasyondan görüntüler (FOTO GALERİ)

    Ömer Köse'ye de kelepçe

    İstanbul'daki gece yarısı operasyonları çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Emniyet'in üst düzey kadrolarında çalışmış isimler de var. Bunlardan biri de Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse.

    17 Aralık'ın polis şefi, polisler kapıdayken Twitter'dan ti'ye aldı

    Köse sabahın erken saatlerinde sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Hastaneye kelepçesiz giren eski emniyet müdürüne hastaneden çıkışta kelepçe takıldığı görüldü. Eski Emniyet Müdürü Ömer Köse'nin, 'polise mukavemet' ettiği için kelepçelendiği öne sürülüyor.

    Sakin görünüşüyle dikkati çeken Köse'nin ellerindeki kelepçe otomobile bindirildiğinde kameralara yansıdı. Köse, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini sürdürürken açığa alınmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözaltına alınan eski emniyet müdürü Başdağ: Haram lokma yemedim

    İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan İstanbul Eski Bilisim Suçlari ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Basdağ,  sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.


    Sivil polis aracından indirilen Başdağ, önden kelepçeli ellerini havaya kaldırarak içeriye girdi.  Başdağ, hastane çıkışı yine ellerine havaya kaldırarak, "Haram lokma yemedim. En ufak kanun dışı hiçbir işim yok" dedi. Başdağ, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Hakan Şükür'den operasyona tepki

    "Paralel Örgüt" operasyonu başladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow