hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ezidi gazeteci Eyüp Burç: Ezidiler susuzluktan ölecek!

    Ezidi gazeteci Eyüp Burç: Ezidiler susuzluktan ölecek
    expand

    Kendisi de bir Ezidi olan İMC Tv Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç canlı yayında Yezidi-Ezidi tartışmalarına açıklık getirdi. Eyüp Burç, Ezidi'lerin çok büyük tehlike içinde olduğunu ifade ederek yaşanan dramı görüntüleriyle anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN Türk Ana Haber bültenine konuk olan İMC Tv Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç Ezidi'ler hakkında çok önemli bilgiler verdi. Irak'ta yaşanan yüzbinlerce Ezidi'nin IŞİD tehlikesi nedeniyle ölümle burun buruna yaşadığını ifade etti.

    Yezidi mi Ezidi mi?
    Nevşin Mengü'nün, "Yezidi mi? Ezidi mi?" sorusu üzerine açıklama yapan Eyüp Burç, "Farkı var. Ezidi deniyor. Yezidi, Farsça, Arapça ve Türkçe'de Ezidi'lere verilen isimdir. Ancak bütün Ezidiler kendisine Ezidi der. O yüzden kim kendisini nasıl isimlendiriyor ise öyle söylemek daha doğru." dedi.

    İçecek suları yok
    Eyüp Burç ve  elinde bulunan görüntüler CNN Türk'te yayınladı. Görüntülerde, kadın ve çocukların dağlık arazilerde çok zor şartlarda ilerlediği görülüyor. Burç, bazı kadın ve çocuklarla röportaj yapmak istediğini ancak susuzluktan konuşamadıklarını ifade etti.

    Havadan atılan yardımların başarılı olmadığını ifade eden Burç, "Atılan sular düşünce patlamış. Ancak ekmeğe ulaşabildiler. Onun haricinde bir yardım alamadılar." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vekil'in yardım çığlığı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow