hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ezidiler için yeni çadır kentler kuruluyor

    Ezidiler için yeni çadır kentler kuruluyor
    expand

    IŞİD, saldırılarından kaçan yaklaşık 2 bin Ezidi, Habur Sınır Kapısı’ndan geçip Türkiye’ye sığındı. Türkiye’ye sığınan Ezidiler için çadırlar kuruldu. Şırnak’ın Silopi ilçesinde kurulan çadırda şu an itibariyle 650 Ezidi yaşıyor. Silopi Belediyesi, belediyeye ait 28 dönümlük bir arazi üzerine çok kapsamlı bir çadır kent kurmaya hazırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD, 2 Ağustos’ta Musul’un Sincar ilçesine saldırıp Ezidileri katletmeye başladı. Bu saldırılarda çok sayıda insan hayatını kaybetti. Ezidiler tam 20 gündür yaşama mücadelesi veriyor. Yaklaşık 2 bin Ezidi Habur Sınır Kapısı’ndan geçip Türkiye’ye sığındı. Türkiye’ye sığınan Ezidiler için çadırlar kuruldu. Şırnak’ın Silopi ilçesinde kurulan çadırda şu an itibariyle 650 Ezidi yaşıyor.

    Terör örgütü IŞİD’in Irak’ta yaptığı saldırılardan kaçan Ezidiler Türkiye’ye geliyor. Silopi Belediyesi’nden aldığımız bilgiye göre, Silopi’deki çadır kentte 650 kişi yaşıyor. Kampta hayat mücadelesi veren Ezidiler’e Türkiye’nin dört bir tarafından yardım yapılıyor.

    Silopi halkı da Ezidiler’e kapılarını açmış durumda. Yüzlerce Ezidi, Silopi halkının evinde kalıyor. Kimileri onlara bir odasını açmış, 9 kişi bir odada kalıyor kimileri ise boş dairelerini başkalarına kiralamak yerine o dairelere Ezidiler’i yerleştirmiş.

    Silopi Belediyesi şimdi Ezidiler için başka bir hazırlığa başladı. Belediyeye ait 28 dönümlük araziye Ezidiler’in daha rahat yaşayabileceği, içinde tuvaletler ve banyolar olan, mevsim şartlarına da uygun bir çadır kent kuracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca Silopi Belediyesi gelen yardımların bir kısmını Zaho’da ve Uludere sınırında kalmış olan Ezidiler’e gönderiyor. 

    Savaşın ortasında kadın olmak

    Türkiye'ye kaçan Ezidiler

    Yine Ebola paniği yaşandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow