hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethi Paşa Korusu'ndaki tarihi köşk kül oldu

    Fethi Paşa Korusundaki tarihi köşk kül oldu
    expand

    Üsküdar Fethi Paşa Korusu içindeki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

    Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre çatıda başlayan yangın ahşap olan köşkte hızlıca yayıldı.

    İhbar üzerine olay yerine çok sayıda iftaiye ekibi sevk edildi.

    Antalya'da orman yangını

    İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen köşk kısa sürede küle dönüştü. Alevler koru içindeki ağaçlara da sıçradı.

    İtfaiyecilerden bazıları ağaçları söndürmeye uğraştı. Küle dönen köşkün içindeki ahşapların bir kısmı yangın nedeniyle yıkıldı.

    Köşkü tamamen söndürmek için havadan helikopterle de müdahale edildi. Yangın saat 18.00 sarılarında tamamen kontrol altına alındı.

    Öte yandan köşk ve içinde 3 bine yakın ağaç bulanan korunun 25 Aralık Yolsuzluk soruşturmasında ifadesine başvurulan işadamı Mehmet Cengiz'e ait olduğu öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz Mart ayında 81 bin 511 metrekarelik ormanlık arazinin 0 bedelle satıldığı iddia edilmişti. Cengiz İnşaat San. ve Tic. A.Ş. avukatı aracılığıyla açıklama yaparak Hüseyin Avni Paşa Korusu olarak anılan gayrimenkulu ihalede en yüksek teklifi vererek 31.690.132 TL (otuzbir milyon altıyüzdoksan bin yüzotuziki Türk Lirası) bedelle satın alındığını açıklamıştı.

    Esenyurt'ta patlama

    Cengiz İnşaat'tan açıklama

    Cengiz İnşaat ise, firmaya ait Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün bugün çıkan yangında tamamen yandığını, köşkün aslına uygun olarak restore edileceğini ve bu tarihi değere sahip çıkılacağını bildirdi.

    Firmadan yapılan yazılı açıklamada, yangının nedeninin itfaiye raporundan sonra kesinleşeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Yangın, çatıdan başlayarak bütün binanın hasar görmesine sebep olmuştur. Cengiz İnşaat, metruk durumdaki köşkün restorasyonu için gerekli proje ve izin çalışmalarını 2013'ün ikinci yarısından itibaren başlatmış, Anıtlar Yüksek Kurulu'na da gerekli başvuruları yapmıştır. Anıtlar Yüksek Kurulu, bu başvuruları değerlendirerek 23 Haziran 2014'te restorasyon için gerekli ön izni vererek, restorasyon sürecini başlatmıştır. Firmamız, daha önceki planlarına uygun olarak Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nü aslına uygun olarak restore edecek ve bu tarihi değere sahip çıkacaktır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow