hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Feyzioğlu'nun katılacağı konferansa, üniversite salon vermedi

    Feyzioğlunun katılacağı konferansa, üniversite salon vermedi
    expand

    Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katılımıyla düzenleyeceği konferans için SDÜ yönetimi salon tahsis etmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SDÜ yönetimi gerekçe olarak konferans tarihinde tüm personelin Bahar Şenlikleri'nde görevli olmasını ve salonu hazırlayamayacaklarını gösterdi.

    SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, 17 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'de düzenleyeceği konferansa, konuşmacı olarak TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu davet etti.

    Konferansı SDÜ Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlemek isteyen topluluk, yer tahsisi için SDÜ yönetimine talepte bulundu. Ancak üniversite yönetimi, öğrencilerin bu talebini kabul etmedi.

    "Personelemiz görevli, salonu hazırlayamayız"

    Üniversite yönetimi gerekçe olarak 14-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 17'nci Uluslararası Bilim ve Bahar Şenlikleri'ni gösterdi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Uz imzasıyla yapılan açılamada, "Üniversitemizin 14-16 Mayıs günleri arasında yapılacak 17. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenlikleri'nde, başkanlığımız bünyesindeki tüm personel görevlidir. Personel, konserlerin bitimine kadar görevli olacak. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi de Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında kullanılacaktır. Bu nedenle etkinlik tarihinde salon hazırlanamayacağı için konferansın burada yapılması uygun değildir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İfade özgürlüğüne sansür"

    Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Onur Akyüz ise karara tepki gösterdi.

    Konferansı düzenlemeyi düşündükleri Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nin 'Bahar şenliklerinde yorulan personelin dinlenmesi gerekiyor' gerekçesi öne sürülerek kendilerine tahsis edilmediğini öne süren Akyüz, şöyle dedi:

    "60 bin kişilik üniversitenin personel eksikliği, Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun katılacağı konferansla mı anlaşıldı? Eğer öyleyse üniversitemizden bu eksikliği bir an önce gidermesini istiyoruz. Eğer gerçek neden bu değilse üniversitelerden, hiçbir makam ve kurum, özgür düşünceden ve çağdaş bilim yuvası halinden söz etmemelidir. Çünkü bu olay ifade özgürlüğüne yapılmış sansürden başka bir şey değildir. Sadece SDÜ Atatürk Düşünce Topluluğu değil, Türkiye genelindeki 96 tane Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve kulüplerinin gücü, etkisi asla küçümsenmemelidir. Ben ve bütün arkadaşlarım, Atatürk çizgisinden sapmış iktidar ve onun yandaşlarının sonuna kadar karşısında olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akyüz, Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu'nun girişimiyle, konferans için Isparta Belediyesi Kültür Sineması salonunun tahsis edildiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow