hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fezlekeler konusunda genel görüşme talebi reddedildi

    Fezlekeler konusunda genel görüşme talebi reddedildi
    expand

    TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski bakanla ilgili fezlekeler konusunda Genel Görüşme açılması kabul edilmedi. CHP ise Meclis Soruşturması açılmasına ilişkin önergeleri TBMM Başkanlığı'na sundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4 eski bakanla ilgili fezlekelerin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, grup temsilcilerinin usul üzerinden yaptığı konuşmaların ardından genel üzerinden görüşme açılıp açılmaması oyladı.

    CHP, MHP, BDP, HDP ve bağımsız milletvekilleri ayağa kalkarak ellerini kaldırdılar. Ancak AK Partili milletvekilleri oylamaya katılmadı.

    Buna muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi ve AK Partili milletvekillerine dönerek ‘Cesaret’ diye bir süre bağırdılar.

    Katip üyeler arasında sayı konusunda anlaşmazlık yaşanınca, elektronik oylamaya istendi.

    Muhalefet milletvekilleri oylamaya itiraz edince Yakut, tekrar oylama yaptı. Görüşmeler yapılması konusunda muhalefet milletvekilleri kabul oyu verirken,AK Partili milletvekileri ise red oyu kullandı.

    Katip üyeler arasında sayı konusunda tekrar anlaşmazlık yaşanınca elektronik oylamaya geçildi.

    Oylama sırasında CHP’li milletvekilleri ‘Ahlak, vicdan, cesaret’ diye bağırdılar ve ‘Heryer rüşvet heryer yolsuzluk’ sloganları attı. Tamamlanan yoklamanın ardından kabul 158, 259 red oyu kullanıldı ve genel görüşme açılması kabul edilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP soruşturma için önergeleri verdi

    Bu arada CHP, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında Meclis Soruşturması açılmasına ilişkin önergeleri TBMM Başkanlığı'na sundu.

    Önergelerde, çağdaş demokratik hukuk devletlerinde, konumu, görevi ve mesleği ne olursa olsun suç işleyenlerin cezalandırılmasının temel bir ilke olduğu, bu ilkenin, herkesin kanunlar önünde eşit olduğunu göstermesi ve yine suçların takipsiz bırakılmamasının doğal bir sonucu olduğu belirtildi.

    Parlamenter demokrasilerde, parlamentoların yasa yapma yanında diğer bir asli görevinin de yürütmeyi denetlemek olduğu kaydedilen önergelerde, bunun anayasada da belirtildiği vurgulandı.

    Önergelerde, şu ifadelere yer verildi: "Yaklaşık 3 aydır Türkiye'nin gündemini işgal eden, 17 Aralık 2013
    tarihinde başlayan operasyonla 61. Hükümetin dört bakanı hakkında Cumhuriyet tarihimizde ve hatta dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş boyutta; rüşvet, yolsuzluk, kaçakçılık, sahtecilik, nüfuz suistimali, suçluyu kayırma gibi çeşitli suçlardan dolayı birçok iddiada bulunulmuş ve bu iddialara ilişkin çok sayıda
    bilgi ve belge, çeşitli vasıtalarla kamuoyuna açıklanmıştır. 17 Aralık soruşturmasıyla birlikte, siyasi hayatımızda ve kamuoyunun gündemine ayakkabı kutusunda saklanan dolarlar, çikolata kutusuyla gönderilen 500 bin dolarlık bayram harçlığı, evde bulunan para kasaları, 700 bin liralık saat gibi kavramlar girmiştir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

    19:05 Meclis 10 dakika oturuma ara verdi

    18.44 CHP adına Ali Özgündüz söz aldı.

    18.23 MHP adına Faruk Bal bir konuşma yaptı: Önemli bir olaya şahit oluyoruz. Bunun değerlendirmesini yapıyoruz. 4 eski bakanla ilgili vahim suçlarla karşı karşıyayız. Ortaya çıkmış olan son durum haram sofrasından nemalanmaktır. Bu günah ve haramdır. Saydığım suçlar TCK açısından da suçtur. Genel görüşme ile bunu yapabilecek miyiz. bun da şüpheliyim. AKP'liler genel merkezden aldıkları talimatla oylarını kullanacaklardır"

    18.03 Grupların parti temsilcileri konuşmaya başladı.İlk sözü BDP adına Hasip Kaplan aldı: "945 tane fezleke geldi bizimle ilgili şu ana kadar. Bizimkelirin hepsi düşünce özgürlüğü falan. İktidar partisiyle alakalaı olanlarda ise sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, zımmet, kalpazanlık, kara para aklanması gibi suçlar var. Bizim fezlekeler jet hızıyla geliyor. İktidara ait ise fezlekeler ise mehter takımıyla geliyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17.58 CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı: "Bu fezlekelerin Meclis'e intikal etmesini bekledik. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Delillerin parlamentoya sunulması gerekir."

    17.38

    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ söz aldı: "Muhalefet idari işlemlerle fezlekelerin engellendiği iddia ediliyor. Adalet Bakanlığında dosyanın geciktirildiği hakkında basında yer alan haberler doğru değildir. Bu bakanlığın yetkisi dahilindedir. Bakanlığın buradaki görevi postacılıktır, üst yazı dışında içeriğine bakanlığın bakması uygun değildir. Geldiği gibi gönderseydik de bu sefer 'Niye geldiği gibi gönderdiniz?' denecekti. Baktığınızda bizim yaptığımız işlem doğrudur, yürütmedeki mevzuata göre de uygundur. Bakanlarla ilgili işlerde Meclis'i harekete geçirme görevi savcıların değildir. Bununla ilgili hukukçuların tartışması var. Meclis Soruşturması usulünün amacı başbakan ve bakanların yargı organları bakımından tahrik edilebilecek soruşturmalara karşı koruma fonksiyonudur. Parlamento denetim fonksiyonunu kullanacaktır. Dolayısıyla bakanlarla ilgili bir işlem yapılacaksa, bunu yapmanın yolu Anayasanın 100. maddesinde açıklıkla ifade ediliyor. Yol belli. Yol savcıların yazısı değil, milletvekillerinin kararıyla bu mümkün olabilir. Şimdiye kadar CHP'nin bir çoğunluğu var, bu önergeyi bugüne kadar verebilirdi. 17 Aralık'ta bu tartışmalar Türkiye'nin gündemine geldi. Soruyorum, 17 Aralık'ta Türkiye'nin gündemine gelen bu tartışmalarla ilgili önergeyi neden bugüne kadar vermediniz?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17.36

    Oturum yeniden başladı.

    17.23

    Daha sonra Muammer Güler hakkındaki fezlekenin üst yazısı tamamlanarak, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış hakkındaki üst yazılar da okundu ve oturuma 5 dakika ara verildi.

    17.20

    Başkanlığın tutumu değişmedi

    Ertuğrul Kürkçü söz istedi. Sadık Yakut usül tartışması sırasında söz veremeyeceğini, sadece lehte ve aleyhte 4 kişinin konuşabileceğini, genel görüşmeler sırasında konuşabileceğini söyledi. Sadık Yakut, daha sonra "Usül tartışması sonucunda Başkanlığın tutumunda bir değişiklik olmamıştır" dedi.

    MHP'li Oktay Vural, itiraz etti ve kürsüye geldiğindeki sözlerinin yayının kesildiğini de söyleyerek, sorumlular hakkında şikayette bulundu.

    17.15

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: "Nurettin Canikli diyor ki, bunlar burada okunursa hepimiz duman oluruz. Bu 11 klasör gizliyse bürokratlar da okumayacak. Hepsinin elinde, incelediler, o yüzden milletvekillerinin bilgisine sunmuyorlar. Adalet ve Kalkınma Partili milletvekili arkadaşlarım korkmuyorsanız açın. Niye açmıyorsunuz? Eğer bunları 'paralel yapı yaptı' diyorsanız, işte 'paralel yapı' ile de hesaplaşma fırsatı. Türkiye bu şekilde yoluna devam edemez."

    17.12

    "Kuzu okur ama Kaplan okumaz"

    BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan kürsüye geldi. "Fezlekeler gizli, okunmaz' dediniz. Adalet Bakanlığı'na gider bütün bürokratlar okur. Meclis'e gelir bütün memurlar okur, Anayasa Komisyonu'na gider, Burhan Kuzu bile okur. Ama milletin vekilleri okuyamaz değil mi? Yani Kuzu okur ama Kaplan okuyamaz değil mi!

    17.08

    MHP Konya Milletvekili Faruk Bal kürsüye geldi ve Meclis'in adli görevleri de olduğunu söyledi.

    17.03

    Usül tartışması açıldı ve önce AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, kürsüye geldi ve şunları söyledi: "Anayasa ve yasalarımızın suç saydığı fiilleri hiç kimse burada yaptıramaz. Ama amacınız bu değil. Amacınız bir takım bilgiler kamuoyuna nasıl sızdırılıyorsa onları burada da tesis etmektir. Amacınız suçların ortaya çıkmasıysa soruşturma komisyonuna gelirsiniz, başka türlü hareket etmezsiniz."

    17.00

    Ortalık karıştı

    Oturumun açılışında Sadık Yakut, gizliliğin sürdüğü üzerine çeşitli örnekler verdi ve idari işlemlerle oluşturulan belge ve bilginin Meclis'te okunmasıyla gizliliğin kalktığını, savcılıkça hazırlanan bir fezlekenin Meclis'te okunmasıyla, korunması gereken hukuki değerin ihlal edileceğini söyledi. Sadık Yakut'un fezlekelere ilişkin üst yazıları okutmaya devam etmesi üzerine, muhalefet partilerinin Grup Başkanvekilleri, ayağa fırladı. Sadık Yakut, itirazlara aldırmadan fezleke üst yazılarını okutmak istemesi üzerine, Oktay Vural ve diğer Başkanvekilleri usül tartışması açılmasını istedi. Sadık Yakut buna itiraz etti.

    Başkanlık Divanında üst yazıları okuyan Muharrem adlı üye fezleke üst yazılarını okumaya başladı ancak itirazlar üzerine sürdürmesi mümkün olmadı. Hatta okuyan üye, Muammer Güler hakkındaki fezlekenin üst yazısını, Güler'in adını yanlış okuyarak, "Muharrem Güler hakkında 'sahte belge düzenlemek', 'nüfuz ticareti'..." dedi ancak, itirazların şiddeti nedeniyle devamını getiremedi. Bu arada Sadık Yakut ise sürekli olarak, "Oku Muharrem Bey, okuyacaksın sen ya, aldırma sen onlara oku" diyerek uyarıda bulundu.

    Daha sen Oktay Vural, kürsünün önüne gelerek AK Parti'li TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a, "Siz darbecisiniz, siz gayrimeşru bir Meclis Başkanvekilisiniz, siz rüşvetçileri korumak için milletvekillerinin hakkını, hukukunu kesiyorsunuz. Siz haramparacı Reza'yı koruyorsunuz" diye tepki gösterdi.

    Oktay Vural'dan "Haramparacı Reza" çıkışı (video)

    Ardından diğer grup başkanvekilleri de kürsüye geldi. Usül tartışması ve konuşmak istediler. Ancak Sadık Yakut, usül tartışması açtırmayacağını söyledi. Genel görüşme de konuşmaların yapılabileceğini söyledi.

    16.53

    İkinci oturum başladı.

    16:45
    Meclis Genel Kurulu'na 16:05'te verilen 10 dakika ara yarım saat uzadı.

    16.07

    Bunun üzerine Sadık Yakut, oturuma 10 dakika ara verdi.

    16.03

    Sadık Yakut daha sonra Erdoğan Bayraktar hakkında fezlekelerin üst yazısını okumayı sürdürdü ve muhalefet partilerinin grup başkanvekillerinden itirazlar gelmeye devam etti. Yakut, fezlekelerin içeriğinin, oluşturulacak Soruşturma Komisyonu'nda yer alan üyelerce okunmasına izin verileceğini söyledi. Oktay Vural, "İçeriği görüşülmeden Soruşturma Komisyonu kurulması önergesi nasıl kurulacak? Konuştukça batıyorsunuz" dedi.

    Meclis Genel Kurulu'ndan dikkat çeken kareler için tıklayın!

    Fezlekeler konusunda genel görüşme talebi reddedildi

    15.58

    "Kapalı oturum isteyip kamuoyundan kaçacağınızı sanmam"

    Hasip Kaplan yeniden söz aldı: "299 sayfalık rapor herkesin elinde var. Oysa ki fezlekeyi verseniz daha iyi. Bana demin istediğim bir başkanlık sunuşu geldi. 55 milletvekili eğer isterse diyor, 'Bilgiye erişim olur' diyor. Bunu diyen başkan, şu yazıyı göndermiş. Bu yazıda tarih, sayı yok. Olağanüstü toplantıya çağrııyor da sayın Başkanı, bu yazılara bir tarih atmaz mı? Meclis yazışmalarının resmiyeti, ciddiyeti yok mu? Birazdan anayasa gereği genel görüşme yapacağız. Bu görüşmede de aynı konu ele alınacak. Soruşturma bir izin şartıdır. Genel görüşme de bilgilendirme gereğidir. Her halde kapalı oturum istemezsiniz. Bu konuda kamuoyundan kaçacağınızı sanmam. Soruşturma istediğinize göre kapalı oturum da istemezsiniz. Böyle bir kaygı yoksa kapalı oturumda istemezsiniz."

    15.50

    AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli:

    "Bu fezlekelerin ekinde yer alan bilgilerin, üstünün örtülmesi amacıyla bu durumunn ortaya çıkması söz konusu değil. Bu bilgiler zaten tüm Türkiye'ye servis edilmiş durumda. Bu dosyalarda yer alan bilgilerin tamamı hemen hemen herkeste mevcuttur. Öyleyse milletvekillerinden, TBMM'den kaçırılması yoktur. Bu dokunulmazlıkların kaldırılması talebinden farklıdır. Dokunulmazlıklarda bir iddianame vardır ve bilgiler kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu fezlekelerin ekindeki bilgilerin CMK açısından gizliliği devam etmektedir. Buradaki istek bir hukuk kuralının ihlal edilmemesini istemekten ibarettir. Soruşturma Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. çünkü bu yolla komisyon üyeleri gizli bile olsa bu bilgilere ulaşabilir. Biz de milletvekillerinin bu yolla bilgilere ulaşmasını istiyoruz."

    15.45

    "Kürtçe 'su ver' demişiz, fezlekesi gelmiş, okunmuş"

    BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan:

    "AK Parti'nin de muhalefetin de istediği bu konuda fezlekelerin denetime açılmasıdır. BDP olarak biz bu konuda tecrübeli sayılırız. Bizim hakkımızda 945 fezleke geldi. Hepsini de okudunuz. Eşit davranmanız hepsini okumanız lazım. Biz Kürtçe olarak 'su ver' demişiz, fezleke gelmiş. 'Rojbaş-günaydın' demişiz fezleke gelmiş. Bazıları kaplumbağa hızıyla geliyor. Bizimkiler anında geliyor. Başbakan diyor ki, 'Parlamentoda bununla ilgili öyle bir şey yapacağız ki dünyada eşi benzeri yok'. Bu devlet başka işi yok da bizim düşünce açıklamamıza, rojbaş dememize, nevruz kutlamamıza mı çalışıyor? Elhamdülillah bizim fezlekelerde rüşvet, yolsuzluk, yüz kızartıcı suç yok. Ama bütün partilerin fezlekelerinin de jet hızıyla ve iktidarın da muhalefetin de eşit şekilde okunmasını istiyoruz. BDP milletvekilleriyle ilgili daha hakkında bir soruşturma bile yokken, 'örgüt mensubu olmamakla beraber, örgüt üyesi gibi davranmaktan' diye fezlekeleri okuyorsunuz. Hep Kürt Mehmet nöbete biliyoruz da bütün kritik oturumlarda ve gece oturumlarında siz mi nöbette mi olacaksınız. Niye hep Kayserili Sadık Yakut bu tip oturumlarda nöbette?

    15.42

    "Anayasaya karşı suç işlemiş olursunuz"

    Daha sonra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi söz aldı: "Bizim olağanüstü toplantı çağrısındaki iki talebimizden birincisi, fezlekelerin okunması; ikinci bölümde fezlekelerin içeriğinin Meclis'e sunulmasındaki gelişme. Siz olağanüstü çağrı gündemine sadık olmak zorundasınız. Çağrı fezlekelerin okunması ise siz onun özetini ya da kısaltılmış halini genel kurula sunma yetkisine sahip değilsiniz. Meclis Soruşturması denetim yollarından biridir. Meclis Soruşturmasında, TBMM Genel Kurulu Cumhuriyet Savcılığının görevini yapar. TBMM'nin görevi milletvekillerinden bir bilgiyi saklaması değildir. Aksi halde anayasaya karşı suç işlemiş olursunuz."

    15. 39

    "TBMM milletin iradesine darbe vurma yeri değil"

    Sadık Yakut, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bakanlarla ilgili gönderdiği fezlekeler hakkında TBMM Başkanlığının üst yazısını okutmaya başlattı. Erdoğan Bayraktar'ın nüfuz ticareti yaparak görevini kötüye kullandığına ilişkin fezlekenin üst yazısının okunmasının ardından, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural itiraz etti. Vural, "Milletvekillerinin tetkikine sunuldu" ibaresinin bulunmadığı bir ibare hakkında genel görüşme açılamayacağını vurguladı.

    Bunun üzerine, Sadık Yakut, "TBMM Başkanlığının sunuş yazısını okuyoruz, üst bilgilendirme yazısı bu" dedi.

    Vural ise bu gizleyip saklamaktır, Milletvekillerinin iradesine darbe vurmaktır. TBMM bu milletin iradesine darbe vurma yeri değildir. Gereğini yapınız. Bu bakımdan milletvekillerine bu dosyanın açılması TBMM Başkanlığının görevidir" ifadeleriyle tepki gösterdi.

    15.35

    TBMM Başkanlığının, genel kurulu oturuma çağrısı okundu.

    15.30

    Neden Meral Akşener yerine Sadık Yakut yönetiyor?

    Toplantı yeter sayısının sağlandığının tespit edilmesinin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, saat 15.30'da söz istedi. Vural, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un TBMM Başkanı tarafından görevlendirilip görevlendirilmediğini sordu. Daha önceki oturumlarda bu görevlendirmelerle Başkanvekillerinin görev yaptığını belirten Vural, daha önce hazırlanan nöbet listesine göre, bu oturuma TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlık etmesi gerektiğini ifade etti.

    Sadık Yakut ise 14 Mart'ta TBMM Başkanı tarafından hazırlanan görevlendirme yazısını gösterdi.

    Oktay Vural ise nöbet listesinde bugün oturuma başkanlık etmesi gereken Meral Akşener yerine Sadık Yakut'un görev almasının nedeninin AK Parti genel merkezinde kararlaştırılan şekilde oturumu yönetmek olduğunu ileri sürdü.

    15.29
    Toplantı yeter sayısı sağlandı. Genel kurul açıldı.

    CNN TÜRK canlı yayınını izlemek için tıklayın

    15.27
    Bazı oyların mükerer kullanıldığı bilgisi geldi

    15.20
    Yoklama sona erdi, sayım yapılıyor

    15.16
    Yoklama yapılıyor. Muhalefet sıraları dolu. AK Partili milletvekilleri ise yoklamaya katılmıyor.

    Fezlekeler konusunda genel görüşme talebi reddedildi

    15.10
    Vekiller toplanmaya başladı. Kurul'un açılabilmesi için 184 vekilin toplanması gerekiyor. Meclis'te hem elektronik oylama yapılıyor hem de yoklama kağıdı imzalanıyor. 

    14.56
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulması yönündeki girişimine ilişkin, "Olması gerekeni yapmışlar. Doğru yapmışlar. Ama geç kaldıklarını biliyoruz. Keşke 17 Aralık'ta böyle bir talepte bulunsalardı çok daha şık olurdu. Ama yine de olumlu" dedi.

    14:55
    AK Parti vekilleri kuliste bekliyorlar. Henüz salona gelmediler.

    14.52
    AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli: "Soruşturma komisyonu öngeleri bugün verilse bile okunmasının bugüne yetişmesi mümkün değil"

    14.51
    Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay da salondaki yerini aldı

    14.50
    CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis'e geldi

    Fezlekeler konusunda genel görüşme talebi reddedildi 

    AK Parti istifa eden 4 bakanla ilgili meclis soruşturma komisyonu kurulmasını önerecek. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: "Arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda Soruşturma Komisyonu kurulması için 55 imza topluyoruz" dedi. 

    Komisyon talebi 4 bakandan geldi

    Komisyon talebinin, haklarında fezleke hazırlanan 4 eski bakan, Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'dan geldiği açıklandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bakanların kirli kampanya karşısında Meclis'i harekete geçirmesi doğaldır" dedi.

    Fezlekeler konusunda genel görüşme talebi reddedildi

    Bozdağ, "17 Aralık'tan bu yana üç ay geçti. Meclis'in açık olmasına gerek yoktu. Neden bekledi. Soruşturma komisyonu istemedi" diyerek de CHP'yi eleştirdi.

    Edinilen bilgilere göre, Bayraktar'ın fezlekesi Meclis'e ayrı gönderildiği için onunla ilgili ayrı bir komisyon Bağış, Çağlayan ve Güler ile ilgili de tek komisyon toplanması önerilecek.

    Hasip Kaplan: "Taviz vermeyiz, üstüne gideriz" 

    CNN Türk Muhabiri Kenan Şener'in sorularını yanıtlayan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP ile ilgili fezlekelerin jet hızıyla geldiğini hatırlatarak, "Benim 30'ün üstünde fezlekem var, partimin de toplamda 45 fezlekesi var, bu 45 dosya arasında yolsuzluk gibi yüz kızartıcı tek bir iddia yok" dedi.

    Anayasaya göre bir bakan ile ilgili yolsuzluk varsa soruşturma açılması gerektiğini vurgulayan Kaplan, "Ben Genel Kurul'da kavga olmaması gerektiği düşünüyorum, böyle bir kavga içinde olmak istemeyiz. Bize yapılan haksızlıklarda susanların doğru yolda olmadığını ve bağımszız bir yargı gerektiğini anlatacağız. Bunlar ciddi ekonomik suçlar, dünya na yapmış, istifa erdemliliği nedir bunu anlatacağız. Bu konuda BDP ve HDP olarak net bir duruşumuz var, taviz vermeyiz, üstüne gideriz" görüşünü dile getirdi.

    Gürsel Tekin: "Fezlekeleri zaten kuşa çevirdiler"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CNN TÜRK yayınında fezleke oturumuna ilişkin konuştu. Gürsel Tekin, şunları anlattı: "Milletin vekilleri bunu bilmeyecek de kim bilecek? 'Efendim sosyal medyada yayılmış'... Yaymasaydınız. İzmir'de bizim belediyemize yapılan soruşturmaya ilişkin Genel Başkanımız çıktı, 'Soruşturmanın sonuna kadar gidin' dedi. İki bakanın fezlekesinin hala yolda olduğunu biliyoruz, faili meçhul oldu. 17 Aralık'tan sonra gelen fezlekeler iade edildi. Daha sonra gelen fezlekelere bakıyoruz, elimizdeki orijinalleriyle kıyaslayınca görüyoruz ki kuşa çevrilmiş. O kuşa çevrilmiş fezlekeleri bile Meclis'te okutmuyorlar."

    Fezlekeler konusunda genel görüşme talebi reddedildi

    CHP'nin çağrısıyla toplandı

    CHP'nin, "Meclis'e intikal etmiş olan bakanlar ile ilgili fezlekelerin okunarak Genel Kurul'un bilgisine sunulması" amacıyla yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine TBMM Genel Kurulu, 15.00'te toplandı.

    Meclis Genel Kurulu nasıl toplanıyor?

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow