hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Fuat Avni operasyonu söyledi, kaçmadım''

    Fuat Avni operasyonu söyledi, kaçmadım
    expand

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, aynı partili Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile iş adamları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu toplam 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılanmasına devam edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tutuklu yargılanan Emniyet Müdürlüğü İstihbarat eski Şube Müdürü Mustafa Arık, "Bu bir algı operasyonudur. 3 aydır tutukluyum. Kaçma durumum yok. Fuat Avni (sosyal medya fenomeni) bir gün önce operasyon olacağını söyledi. Kaçsam kaçardım ama ben evimde bekledim" dedi.

    Efkan Ala'dan "Fuat Avni" sorusuna yanıt 

    Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şubesi eski Müdürü Mustafa Arık ile Emniyet mensupları Erkan Soydan, Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Mustafa Karaboğa, Fatih Ün, Yakup Kenç, Murat Önemli, Rüştü Çetin Kasap, Hasan Keklik, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Nizamettin Beşkaya, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Karaman, Kubilay Ercan, Abdullah Varol, Servet Tek, Fatih Tepebaşı, Zeki Çelik, Erdoğan Baban ve Suat Kural hakkında 2009-2013 yılların arasında usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüphelinin tamamı, 3 Mart 2015 tarihinde sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

    1 sanık tutuklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcılık tarafından 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Savcılık 559 sayfalık iddianamesinde tutuksuz sanıklardan eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, eski Şube Müdürü Mustafa Arık ile komiser Erkan Soydan'ın tutuklanmasını istedi. Sanıklardan Mustafa Arık tutuklandı, diğer iki sanık Mustafa Aygün ve Erkan Soydan ise halen yakalanamadı.

    Fuat Avni ismini değiştirdi

    Duruşmaya 6 sanık katıldı

    1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından açılan davanın duruşmasına bugün devam edildi.

    Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Arık ile tutuksuz sanıklardan Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Selahattin Şimşek, Zeki Çelik ve Erdoğan Baban katıldı. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.

    Fuat Avni operasyonu söyledi

    Tutuklu sanık Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi eski Müdürü Mustafa Arık tahliyesini isteyerek, "Bu bir algı operasyonudur. Bu hukuk adına bir zulümdür. 3 aydır tutukluyum. Kaçma durumum yok. Fuat Avni bir gün önce operasyon olacağını söyledi. Kaçsam kaçardım ama ben evimde bekledim. Yargılanmaktan korkmuyorum. Bana bir rol biçtiler ama ben bu rolü oynamak istemiyorum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duruşmaya katılan diğer tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi. Sanıklardan İrfan Şahin, "Halen istihbarat personeliyim. Ben sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Eskişehir'e yaptıkları ziyaretler öncesinde olası bir saldırıyı önlemek amacıyla gereken çalışmaları yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum" dedi.

    Haklarında tutuklama kararı çıkartılan ancak halen yakalanamayan eski emniyet müdür yardımcısı Mustafa Aygün ve komiser Erkan Soydan'ın avukatları mahkeme heyetine müvekkillerin hakkında çıkartılan tutuklama kararının kaldırılmasını istedi.

    Mahkeme heyeti, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün davaya katılmak için kendilerine dilekçe verdiklerini belirterek bununla ilgili kararı önümüzdeki duruşmada açıklayacaklarını söyleyince, sanık avukatları buna tepki gösterdi. Sanık avukatlarından Turgay Balaban, "Emniyet Müdürlüğünün davaya taraf olması için suçtan zarar görmesi gerekir. Böyle bir durum söz konusu değildir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Mustafa Arık'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksiklikleri giderilmesi için duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow