hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazeteci Bayram Yaşlı HDP'den aday adayı

    Gazeteci Bayram Yaşlı HDPden aday adayı
    expand

    7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, basın camiasında uzun yıllar görev yapmış bir gazeteci daha milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Ajansı İstanbul eski Bölge Müdürlerinden Bayram Yaşlı, HDP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

    Mesleğe 1985 yılında A.A Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde muhabir olarak başlayan Bayram Yaşlı, daha sonra aynı kurumun İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde istihbarat şefi olarak görevini sürdürdü. Daha sonra, A.A İstanbul Bölge Müdürü olan Yaşlı, bu görevde 10 yıl süreyle bulundu.

    Sabah Gazetesi bünyesinde kurulan Merkez Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı olarak mesleğine devam eden Bayram Yaşlı, Akşam Gazetesinden aldığı bir teklif ile burada Haber Müdürü olarak uzun yıllar çalıştı.

    Meslekte, haber, röportaj ve fotoğraf dallarında bir çok ödülü bulunan Bayram Yaşlı, TGC, TGS gibi meslek örgütlerinde görev aldı.

    "Yeter Kan Akmasın, Barışa Adanmış Bir Hayat Hikayesi" adlı bir kitabı bulunan Yaşlı, siyasete atılmasını şu sözlerle açıkladı: "Ülkenin içinde bulunduğu gidişattan hiç hoşnut değilim. Her geçen gün baskıcı zihniyetin kitleleri esir alma dürtüsü, her insan gibi beni de derinden yaralıyor ve ne yapmam gerektiğine yönlendiriyordu. Son gelinen noktada, barış ve kardeşlik sürecine bir tuğla da ben koymak istedim. Yola çıktık, inşallah hayırlı olur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram Yaşlı' nın hangi ilden aday adayı olacağına HDP Genel Merkezi karar verecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow