hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te gece yine gergin geçti

    Gaziantepte gece yine gergin geçti
    expand

    Gaziantep'te, Suriyelileri protesto eden gruplar bu gece de havanın kararması ile çeşitli semtlerde eylem yaptı. Polislerin uyarısına rağmen dağılmayan ve taş atan gruplara biber gazıyla müdahale edildi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı gerginlikler sırasında, korku ile sığındıkları işyerlerinin kepenklerini üzerine kapatan Suriyeliler ise tahliye edilerek polis korumasında misafirhanelere götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep'te, geçen pazartesi günü Ünaldı Mahallesi'nde evi bulunan Hıdır Çalar, kira meselesi yüzünden tartıştığı Suriyeli kiracıları tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın duyulmasının ardından Suriyelilere yönelik protesto gösterileri başladı. Mahallelerinde Suriyelileri istemediğini söyleyen gruplar, salı gecesi de ellerinde sopa ve bıçaklarla sokağa çıktı ve Suriyelilere saldırdı. 10'u aşkın Suriyelinin dövülerek veya bıçaklanarak yaralandığı olaylarda, park halindeki Suriyeli otomobiller tahrip edildi, olaylara karışan kişiler gözaltına alındı.

    Mustafa Sarıgül'den 14 partiyi kızdıracak açıklama


    Bu olayların ardından gün boyunca sağduyu çağrılarının yapıldığı ve gün boyu sessizliğin hakim olduğu Gaziantep'te havanın kararması ile birlikte çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan gruplar, Ünaldı, Barış, Yavuzlar, Yavuz Selim ve Saçaklı mahallelerinde toplanmaya başladı. Bölgede önlem alan polisler, toplanan grupları evlerine dönmeleri konusunda uyararak dağıttı. Polis ekipleri, bölgede önlem alarak kimsenin grup oluşturmasına izin vermedi.

    Biber gazlı müdahale

    Ancak, saat 22.00 sıralarında sokak aralarında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, Türkmenler Caddesi üzerinde bir araya geldi ve 'Suriyelileri istemiyoruz' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Cadde üzerinde önlem alan polis ekipleri, dağılmayan ve taş atanlara biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan kalabalık, kısa süre sonra caddenin farklı bir noktasında yeniden toplandı ve taş atmayı sürdürdü. Polisler de uyarıda bulunmasına rağmen taş atmayı sürdüren ve dağılmayan gruba bir kez daha biber gazıyla müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    14 Ağustos gazete manşetleri


    Çok sayıda gözaltı

    Çevik kuvvet polisleri, bir süre beklemesine ve uyarmasına rağmen dağılmayan, müdahale sırasında da ara sokaklara kaçan grubun bulunduğu bölgeye gitti. Zırhlı araçlar eşliğinde protestocuların bulunduğu bölgeye giden polis, sokaklarda bulunan vatandaşlara evlere girmeleri yönünde uyarıda bulundu. Bu sırada polis, protestoya katılan ve uyarısına rağmen dağılmayan çok sayıda kişiyi de gözaltına aldı ve araçlarla Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

    Suriyeliler tahliye edildi

    Biber gazlı müdahalenin vatandaşların tepkisine neden olduğu gerginlik sırasında bazı vatandaşlar, cadde üzerindeki bazı işyerlerinde Suriyelilerin bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri yaptığı incelemede bazı işyerlerine sığınan Suriyelilerin, kepenkleri üzerine kapatarak olası saldırılardan kendilerini korumaya çalıştıklarını saptadı. Polis, kendisini tanıtarak ve Arapça bilenlerin yardımıyla iletişim kurduğu Suriyelileri bulunduğu işyerlerinden tahiye edildi ve minibüs ile saldırılara maruz kalmamaları için koruma altına alıp Emniyet Müdürlüğü misafirhanesine götürdü.

    Gece geç saatlere kadar süren gerginlikte çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, polis olayların yaşandığı semtlerde güvenlik önlemlerini artırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fotoğraflarla Süleyman Seba'nın hayat hikayesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow