hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'teki avukat cinayetinde, katil zanlısı eski müvekkil çıktı

    Gaziantepteki avukat cinayetinde, katil zanlısı eski müvekkil çıktı
    expand

    Gaziantep'te bürosunda öldürülen avukat İsmail Akkaya'nın katilinin, 17 yıl önce işlediği bir cinayette avukatlığını yaptığı bir meslektaşı olduğu tespit edildi. Hapisteyken eşinden ayrılan, oğlu uyuşturucuya alışan katil zanlısının yaşadıklarından Akkaya'yı sorumlu tuttuğu ve cinayeti intikam amacıyla işlediği ileri sürüldü. İzmir'de yakalanan katil zanlısı avukat hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep'te, 63 yaşındaki avukat İsmail Akkaya geçen aralık ayında bürosunda uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Polis, cinayetin, 1999 yılında üniversitede tartıştığı bir akademisyeni öldüren öğretim görevlisi müvekkili Tuncay Keleş tarafından işlendiğini saptadı. Cinayetten 1 ay sonra İzmir'de yakalanan ve avukat Akkaya'yı, davasında kendisini savunamayarak fazla ceza almasına neden olduğu iddiasıyla öldürdüğü ortaya çıkan Tuncay Keleş hakkında hazırlanan iddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

    Gaziantepli avukat İsmail Akkaya, geçen yıl Aralık ayında Çukur Mahallesi'ndeki iş merkezinin 4'üncü katındaki bürosunda av tüfekli saldırıda yaşamını yitirdi. Olayın ardından cinayeti aydınlatmak için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu. Özel ekip yaptığı araştırma sonunda avukat Akkaya'yı öldürenin, eski müvekkili Tuncay Keleş olduğunu tespit etti.

    Kendisi de avukat olan Keleş, hem meslektaşı hem de avukatı olan Akkaya'yı öldürmesinin nedeni 1999'a uzanıyordu. Keleş, 16 yıl önce, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı'nda Öğretim Görevlisi olan Hamza Çivi'yi öldürmüş, onu davada Akkaya savunmuştu. Keleş bu cinayet nedeniyle yargılandığı davada 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapisteyken eşinden ayrılan ve oğlu da uyuşturucuya alışan Keleş, yaşadıklarından dolayı, fazla ceza almasını önleyemeyen avukatı İsmail Akkaya'yı suçluyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukatın sır dolu ölümü

    Tuncay Keleş, hapishaneden çıktıktan sonra da detaylı bir intikam planı yaptı. Yaşadığı İzmir'den Akkaya'nın yaşadığı Gaziantep'e gelen Keleş, hakkında hazırlanan iddianamede anlatıldığına göre, iz bırakmamak için cep telefonunu da yanına almadı. Bir çanta içinde beraberinde getirdiği av tüfeğini avukat İsmail Akkaya'nın bürosunun bulunduğu binaya gizleyen Keleş, ilk denemesinde cinayeti işleyemedi. Arkadaşı Temel K.'nın evine giderek geceyi orada geçirdi. Ertesi gün yeniden Akkaya'nın bürosunun bulunduğu iş merkezinin önüne gelen Tuncay Keleş, yakındaki bir kafeden Akkaya ile telefonla görüştü. Daha sonra iş merkezinin otoparkına aracını bıraktıktan sonra önceki gün binaya gizlediği av tüfeğini alan Keleş, bürosunda yalnız olan Akkaya'yı sağ kolundan, göğsünden ve kafasından vurarak öldürdü. Silahı binaya gizleyerek kaçan Keleş, önce Konya'ya ardından da İzmir'e gitti.

    Kayıp avukatın cesedi bulundu

    Cinayeti Tuncay Keleş'in işlediğini tespit eden polis, katil zanlısını 1 ay sonra İzmir'de sahte kimlikle yakaladı. Keleş, cezaevine kondu. Keleş hakkında, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Savcılık ayrıca cinayet şüphelisini evinde misafir eden ve suç delillerini gizlediğine kanaat getirdiği Temel K.'nın ise 6 ay ile 5 yıl arası hapsini istedi. İddianame 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa'nın yeni ülkesi: Liberland

    "Er telefonu" 40 milyon liralık pazar oluşturacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow