hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gezi doktorlarına" açılan davayı protesto ettiler

    Gezi doktorlarına açılan davayı protesto ettiler
    expand

    Gezi olayları sırasında Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne sığınan yaralı eylemcileri tedavi eden 2 doktora dava açılması protesto edildi. Çevredekilerden protestoya destek de vardı tepki de... Destekçi olan bir kadın, "Burada on binler olmalıydık" derken, bir kişi de protestoya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun yanına gelerek, "Allah var Allah. Hipokrat tanrı mıdır, tanrıça mıdır?" diye tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Tabip Odası üyeleri tarafından cami önünde yapılan eyleme CHP'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi. Protestocular adına yapılan basın açıklamasında, "Bu işin zaman aşımı olmaz. Bu yargılamada geniş anlamda Anadolu topraklarında yaşadığı bilinen ve kendisinden önceki biriken hekimlik değerlerini toplayarak dillendirdiği kabul edilen Hipokrat ve ona atfedilen hekimlik etiği kuralları değerleri ve yaklaşımı var. Bu yargılamada sadece bu ülkede bu çağda değil binlerce yıllık tarihten süzülüp gelen coğrafya yada kavimlere göre değiştirilemeyen etik, ahlaki ve vicdani değerler var. Yargılamak bir yana bu değerleri kabul etmek hatta kabul etmek değil saygı da duymak zorundasınız" denildi.

    Doktorlara destek

    Basın açıklamasının ardından cami önünde bulunan bir kadın "Burada bir avuç insan olarak sizi karşıladığımız için sizden özür diliyorum. Burada binler on binler olmalıydık. Yavrularımız bu kapıdan girerken bu kadar az olmamalıydık" dedi. Kadının bu konuşması doktorlardan alkış aldı.

    "Yazılan iddianame de hekimlik mesleğinin yargılandığını görüyoruz"

    Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu yıllarca avukatlık yaptığını belirterek " Böyle bir iddianame görmedim. Hekimlerin en tabi görevi yaralılara müdahale etmektir. Kendi hekimlik bilgilerini onların yararına kullanmalıdır. Ama bugün gördük ki yazılan iddianame de hekimlik mesleğinin yargılandığını görüyoruz. Bu iddianame doktorlar tarafından övünç meselesidir onur meselesidir. Bunu yazan savcılar bakımından da utanç belgesidir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tanrıkulu'ya tepki

    Bu sırada Tanrıkulu'nun yanına gelen yaşlı biri, "Hipokrat yaratıcımız mı bizim?" diye tepki gösterdi. Tanrıkulu bu kişiye cevap vermeden uzaklaştı. Ancak bu kişi daha sonra gazetecilere dönerek "Allah var Allah. Hipokrat tanrı mıdır, tanrıça mıdır? Gidin açın bakın okuyun. Burada hakaret ediyorlar camiye" diye tepkisini sürdürdü.

    Gezi doktorlarına açılan davayı protesto ettiler

    Camide yaralılara yardım ettiği için yargılanan doktorlardan Yasemin Dokunun ise "Bizde buraya sığındık, tıbbi yardımda bulunduk. Gözünü kaybeden kolu kırılan birçok hasta vardı. Daha önce nasıl depremde, uçakta, açık alanda yardım ettiysek burada da bunu yaptık. Aslında yapmamamız gereken durumda suçlanmamız gerekirken yaptığımız için suçlanıyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow