hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Göbek kordonundan kan verildi, hayata "merhaba" dedi

    Göbek kordonundan kan verildi, hayata merhaba dedi
    expand

    Konya'da, kansız kaldığı için göbek kordonunda bulunan üç milimetre çapındaki damardan 6 kez kan nakli yapılan Yunus Emre bebek, hayata "merhaba" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir çocuk annesi 28 yaşındaki Emine Çankaya, kansızlık sorunu yaşayan ikinci bebeğini 35 haftalık hamileyken anne karnında kaybetti. Bir süre sonra üçüncü hamileliğini yaşayan Çankaya'nın bebeğinde yine kansızlık sorunu olduğu belirlendi.

    Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Acar ve ekibi, 24 haftalık olan 600 gramlık bebeğe kan nakli kararı aldı.

    Göbek kordonundaki üç milimetre çapındaki damardan 6 kez kan nakli gerçekleştirilen ve Yunus Emre adı verilen bebek, 33 haftalıkken dünyaya geldi.

    ''Bebeğin sağlık durumu iyi''

    Prof. Dr. Acar, açıklamada, hastalarının daha önce bir bebeğini anne karnındayken kan uyuşmazlığı nedeniyle kaybettiğinden ikinci bebek için vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini söyledi.Bebeğe 24 haftadan sonra belirli aralıklarla anne karnında kan transferi gerçekleştirdiklerini ifade eden Acar, "Sürekli bebeğe giden kanın miktarı ve hızını ölçtük. Kansızlığa bağlı su toplaması mevcuttu. Kan hücreleri yıkıldığı için anne karnında zor günler yaşayan ve her an kaybedilme ihtimali bulunan bebeğe kan nakli gerçekleştirdik. Bebeğin durumu gayet iyi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bebeğini kaybetme korkusuyla günlerce uykusuz kaldı

    Anne Emine Çankaya ise bir bebeğini kansızlık nedeniyle kaybettiğini, Yunus Emre'yi de kaybetme korkusuyla günlerce uykusuz kaldığını ifade etti. Bebeğini sağlıklı şekilde kucağına alacağı günü sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Çankaya, doktorlarının takibiyle mutlu sona ulaştıklarını kaydetti. Bebeğini ilk gördüğünde kelimelerle anlatamayacağı duygu seline kapıldığını vurgulayan Çankaya, "Tek isteğim evladımı sağlıklı şekilde kucağıma almaktı. Çok şükür, Allah da nasip etti" diye konuştu.

    Somalı en küçük işsizlik kurbanı "Umut bebek"

    Selimiye'deki "kapısız oda"nın sırrı çözüldü

    Bolu Dağı geçidi ulaşıma kapandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow