hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözaltında sorular dizilerden geliyor!

    Gözaltında sorular dizilerden geliyor
    expand

    14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, gözaltına alınanlara diziden sorular sorulduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran, 14 Aralık operasyonları kapsamında gözaltına alınan çalışanlarına polisin Samanyolu TV'de yayınlanan 'Tek Türkiye ' ve 'Sungurlar' dizilerinden sorular sorulduğunu söyledi. Duran dün gece yaptığı açıklamada, “Şu anda 5. kişinin ifadesi alındı. Samanyolu çalışanlarının ifadesi alındı. Daha önce de söylediğimiz gibi somut bir şey yok. Samanyolu'nda yayınlanan iki dizi bölümleri üzerinden soru soruluyor. Bir taraftan da Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Bamteli sohbeti soruluyor. Belki oradan bir takım bir şeyler çıkartılmaya çalışılıyor. Onun dışında somut bir delil bilgi yok. Hidayet Karaca'nın ifadesi yarın alınacak” diye konuştu. Fikret Duran soruşturmayla ilgili somut bir delil ve bilgi olmadığını söyledi.

    Gözaltındaki Makbule Çam Elamdağ, serbest bırakıldı

    İşte avukat Fikret Duran'ın açıklaması:

    "İfadeler alınmaya başlandı şu anda 5. kişinin ifadesi alındı. Samanyolu çalışanlarının ifadesi alındı. Daha önce de söylediğimiz gibi somut bir şey yok. Samanyolu'nda yayınlanan iki dizi bölümleri üzerinden soru soruluyor. Bir taraftan da Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Bamteli sohbeti soruluyor. Belki oradan bir takım bir şeyler çıkartılmaya çalışılıyor. Onun dışında somut bir delil bilgi yok. Hidayet Karaca'nın ifadesi yarın alınacak.

    AP: "Türkiye zulmü tercih etti, AB üyeliğinden vazgeçti"

    Bombadaki parmak izinden Zaman'a uzanan operasyon...

    Bu soruşturma dizi sektörünü bitirecek bir soruşturmadır. Dizide geçen konuşmalar suç gibi sunuluyor. İnsanlar suçlanıyor. Senaryo üzerinden. Şayet buradan hareket edersek çok popüler dizilerde senaryo, çeteler var. Buradan hareket ederseniz senaryoyu yazan, oynayan, yapımcılar ve kanalların hepsine örgüt kapsamında soruşturma açabilirsiniz. Medyanın geleceği adına da çok büyük risk taşıyan bir soruşturmadır. Hukuki dayanaktan yoksundur.

    Toplamda Cumhuriyet savcısı 35 kişi için gözaltı kararı olduğu açıkladı. Ancak bizim dosyada 15 kişinin ismi geçiyor. Emniyet mensuplarının olduğunu görüyoruz. Bizim dosyada emniyet mensupları yok."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow