hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözlem altına alınan İtalyan kadın Ebola değilmiş

    Gözlem altına alınan İtalyan kadın Ebola değilmiş
    expand

    Sağlık Bakanlığı'ndan, 20 Ağustos'ta Nijerya'dan THY uçağıyla geldiği İstanbul'da Ebola şüphesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözlem altına alınan 23 yaşındaki İtalyan uyruklu E.S. hakkında açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, "İtalyan hasta Ebola virüsü taşımıyor" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Ebola şüphesiyle gözlem altına alınan İtalyan kadın hastanın Ebola virüsü taşımadığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

    "Nijerya'dan THY Uçağı ile gelen ve Ebola şüphesi ile gözlem altına alınan İtalyan hastanın yapılan ileri tetkikler sonucunda Ebola virüsü taşımadığı tespit edilmiştir. İtalyan uyruklu 23 yaşındaki kadın yolcu yüksek ateş ve kusma şikâyeti nedeniyle Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ile temasa geçilerek uçaktan indirilmeden tedbir amaçlı gözlem altına alınarak özel donanım sağlanan 112 Acil Ambulansı ve şeffaf karantina kabini ile İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmişti. Nijerya'da Sıtma teşhisi konularak tedavisine başlanan hastanın uzmanlar tarafından yapılan muayene ve ileri tetkikler sonucunda Ebola olmadığı kesinleşmiştir. Genel durumu iyi olan hastanın bugün saat 12.00'te taburcu edilerek İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İtalya'ya uğurlanması planlanmaktadır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da yine Ebola paniği

    Taburcu edildi

    Ebola şüphesiyle gözlem altına alınan İtalyan Elisa Sedoni (23) , virüs taşımadığının tespit edilmesinin ardından bugün tabucu edildi. Sedoni öğle saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çıktı.

    Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doktor Ömer Sarılar,  "Uçakta yüksek ateş ve kusma şikayetinde bulunuyor. İstanbul'un Avrupa yakasında enfeksiyon hastalıkları konusunda hastanemiz sorumlu olduğu için karantina altına alındı. Burada yaptığımız tetkikleri Hamburg'da bulunan referans laboratuvarına yolladık ve negatif geldi. Bu arada ishali ve ateşi tedavi edildi. Çok şükür yine mutlu sonla İtalyan Elisa hanımı ülkesine gönderiyoruz. Burada kaldığı sürece kendisi çok sıcak davrandı. Biraz sıkıntı çektiler ama tahliller negatif çıktı memleketlerine gönderiyoruz. Sağlık Bakanlığı bilim kurulu bu konu ile ilgli olarak takip, tedavi ile ilgili bir belge yayınladı. Herşey buna uygun olarak kitabi olarak yapılıyor. Bakanlığın tüm kurumları hep birlikte çok iyi bir şekilde imtihan verdik. Bundan sonra inşallah hasta olmaz fakat olursa da biz gereğini yapacağız bu konuda da tecrübelendik" dedi.

    Çiçek verilen Sedoni, erkek arkadaşı  ve THY görevlileri eşliğinde Atatürk Havalimanı'na gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık: "Türkiye'de Ebola vakası yok"

    Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu da yaptığı açıklamada, "Ülkemizde bugün itibarıyla Ebola virüs vakası yoktur" dedi.

    THY'de Ebola için hat iptali yok

    Ebola korkusu Almanya'ya sıçradı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow