hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gülen, Türkiye'ye Humeyni gibi dönebilirdi''

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    ''17 ve 25 Aralık planlandığı gibi başarılı olsaydı, hükümet düşebilirdi, ülen Türkiye'ye Humeyni gibi dönebilirdi''. Açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Star gazetesine konuşan Bozdağ, ''bu davalar rövanş değil'' mesajını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17-25 Aralık operasyonlarının yıldönümünde konuştu. 

    ''17 Aralık ve 25 Aralık, paralel devlet yapılanmasının bütün yönleriyle deşifre olduğu, herkesin tehlikenin farkına varması için bir milat olmuştur'' dedi. 

    Bozdağ, ''Türkiye'nin devlet yapısı, demokrasisi, hukuk devleti anlayışı büyük bir tehlikeden kurtuldu'' değerlendirmesini yaptı. 

    "Gülen Humeyni gibi gelecekti"

    Eğer 17 ve 25 Aralık planlandığı gibi başarılı olsaydı; hükümet düşebilir, tıpkı Humeyni'nin Paris'ten İran'a döndüğü gibi Fethullah Gülen de Pensilvanya'dan Türkiye'ye dönebilirdi. Rejim değişikliği dahil Türkiye, hiçbirimizin öngöremediği değişimlere ve hadiselere sahne olabilirdi.

    Zaman zaman başka partilerden milletvekilleriyle ve farklı kesimlerin temsilcileriyle görüşmelerimiz oluyor. Benim kanaatim, onlar da bu mücadelenin doğruluğuna haklılığına inanıyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Amaç AK Partı'ye zarar vermek"

    Paralel yapı, algı operasyonuna o kadar kendini kaptırmış ki, gerçek bile onlar için algı hedefine dönük başkalaştırılabilir hale gelmiş. Bu, kişileri suça sürükler, radikalleştirir, marjinalleştirir. Ama bunu fark bile edemezler.

    "İhbar ve şikayetler arttı"

    17-25 Aralık'ta hükümetin dik duruşu, bunlardan korkan endişe eden insanları bu konuda daha cesur davranmaya itti. Şu anda gerek Bakanlığımıza ve gerek HSYK'ya pek çok ihbar ve şikâyetler geliyor. Cumhuriyet Savcılıklarına pek çok ihbar ve şikâyetin yapıldığı haberleri de medyada yer alıyor. Ne kadarı doğru eğri tabi incelemeler sonrasında ortaya çıkacak. İhbar ve şikâyetlerde artış olduğu çok net olarak gözüküyor.

    "Paralellerin disiplini HSYK'da"

    Yargıdaki paralel yapılanma iddialarının araştırılması ve karara bağlanmasının da anayasa ve yasaya uygun biçimde yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

    "Bu davalar rövanş değil, aksini söylemek iftiradır"

    Hukuk devletinde, intikam veya rövanşist duygularla bir soruşturma açılamaz, bir yargılama yapılamaz. İntikam duygusuyla açılmış bir soruşturma veya görülen bir dava yoktur. Bunun aksini söylemek, bir iddiadan öte iftiradır. 

    "14 Aralık eleştirileri yanlış"

    Bu eleştirileri ben yanlış görüyorum. Burada yürüyen adli bir süreçtir. Adli süreçler, re'sen ya da bir ihbar veya şikâyetle başlar ve yürür. 14 Aralık hükümetin yürüttüğü bir süreç değildir, yargının yürüttüğü adli bir süreçtir. Tamamen hükümetin dışındadır. İhbarı veya şikayeti yapan, haksızlığa uğradığına inanan bir vatandaşımızdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı kamyon alıyor

    Çöp deyip atmayın!


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow