hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül'ün veda resepsiyonuna Erdoğan da katıldı

    Gülün veda resepsiyonuna Erdoğan da katıldı
    expand

    Görev süresi 28 Ağustos'ta sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ndeki veda resepsiyonu düzenledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşma yapmadan önce, "Şöyle öne gelin biraz" çağrıları üzerine 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler konuşmanın yapılacağı kürsünün biraz daha yakına geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, uzun zaman aldığı gerekçesi ile resepsiyona katılanlar ile, tek tek el sıkışmak yerine resepsiyonun yapılacağı salonda görüştü.

    Erdoğan'dan Abdullah Gül açıklaması

    Tüm devlet erkanının davet edildiğinin öğrenildiği resepsiyona, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bakanlar katıldı.

    O vekillere sert tepki: İşçi Partisi'ne gidin

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yoğun programı nedeniyle resepsiyona katılmadığı öğrenildi.

    Veda konuşması yaptı

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşma yapmadan önce, "Şöyle öne gelin biraz" çağrıları üzerine 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler konuşmanın yapılacağı kürsünün biraz daha yakına geldi.

    Gül, konuşmasına başlarken, resepsiyonda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a atıfta bulunarak, "Artık Sayın Başbakan'a, 'seçilmiş cumhurbaşkanı' diye hitap edeceğim, ona göre" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı, muhterem Hanımefendi Emine Hanım ve değerli misafirler" diyerek sözlerine başlayan Gül, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak 7 yıllık görev sürem, bitmek üzere. Sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu vesileyle eşimle birlikte verdiğimiz bu resepsiyona geldiğiniz için hepinize 'hoşgeldiniz' diyoruz ve hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

    Gül, şöyle devam etti: "Geçen pazar günü yapılan seçimlerde 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş bulunan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı canıgönülden tebrik ediyorum. Emine Hanımı, sizi de aynı şekilde. Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Kendilerine üstlenecekleri bu şerefli görevden dolayı Cenabıallah'ın hep yardımcı olmasını temenni ediyoruz, niyaz ediyoruz. Cumhurbaşkanı olarak başlıca anayasal vazifem olan, devletin kurumları arasındaki eş güdümü sağlamam konusunda, yasama, yürütme ve yargı organları mensupları olarak sizlerden büyük destek gördüm. TBMM, iktidar ve muhalefete mensup yönetici ve üyelerinin, hükümetlerimizin, bakanlıklarımızın, TSK'nın ve diğer kurumların, yargı organlarımızın işbirliği ve katkıları, içeride ve dışarıda görevimi en iyi şekilde yerine getirmemde kuşkusuz büyük rol oynadı, katkı sağladılar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Özen gösterdim"

    "Cumhuriyetimizin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak 90 yılı aşan yürüyüşünün, son 7 yılını hep beraber birlikte devam ettirdik" diyen Gül, bugün hem veda etmek hem de teşekkürlerini ifade etmek istediğini söyledi.

    Gül, şunları kaydetti: "Görev sürem boyunca, devlet başkanı olarak ülkemizin içeride huzurunu ve istikrarını, dışarıda itibarını ve gücünü korumasına özen gösterdim. Toplumumuza halkımıza, ulusal refah ve barışın yolunun demokratik çoğulculuk, insan haklarına dayalı hukuk devleti ve çağdaş eğitimden ve iyi yönetişimden geçtiği anlayışı ile öncülük yapmaya gayret ettim. Her zaman söylediğim gibi: demokratik hayat bir mükemmelleşme sürecidir. Bu süreç, eleştiri, özeleştiri yoluyla eksikliklerinin giderilmesini, kusurların düzeltilmesini, reformlar yoluyla ise yapılanların iyileştirilmesini içerir.

    Türkiye'de de bugün çok şükür kusurlarını ve eksikliklerini giderme yeteneğine sahip bir demokratik olgunluğa erişmiş buluyoruz. Dolayısıyla görevimden Türkiye'nin geleceğine olan inancımı, güvenimi ve umudumu muhafaza ederek ayrılıyorum. Ancak son günlerde, başta yakın çevremiz olmak üzere bütün dünyada ne yazık ki insanlığın geldiği uygarlık düzeyine yakışmayan çok ciddi siyasi gerginliklerin ve silahlı çatışmaların, işgallerin, katliamların yaşanmakta olduğunu da endişeyle görüyorum. Dolayısıyla, Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü, istikrarlı, itibarlı, saygın ve müreffeh olmasına, kendi çıkarlarımız bakımından olduğu kadar, bölge ve dünya barışı için de muhtaç olduğumuzu vurgulamak istiyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk milletinin yüzyıllara dayanan tarihsel birikimi olduğuna işaret eden Gül, "Milletimizin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 21. yüzyıl dünyasında da seçkin bir yeri olacağına ve Türk milletinin daima asaletini koruyacağına hiç kuşkum yoktur" diye konuştu.

    Konuşmasının sonunda teşekkürlerini ileten Gül, gelecek hafta toplumun değişik kesimleriyle yine bir araya geleceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 saatlik görüşme

    Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri, Gül'ün Çankaya Köşkü'ndeki veda resepsiyonunun ardından Cumhurbaşkanlığı makamında 1 saat süren görüşme gerçekleştirdi.

    "Türkiye ile müzarekeler nihai olarak durdurulmalı"

    Hala Taş Devri'nde yaşıyorlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow