hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hac kuraları şans oyunlarına dönüştü"

    Hac kuraları şans oyunlarına dönüştü
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, hac ücretlerinin bu yıl dolar olarak belirlenmesinden dolayı bin 500 lira fark oluştuğunu belirterek, "Şans oyunlarına dönüşen hac kuralarıyla stres yaşayan hacı adayları, dolardaki artışla şoka girdi. Hac ibadeti gelir kapısı değildir" dedi. Özkes, Adana'da bir din görevlisinin "Aleviye sela olmaz" diyerek sela okumadığını anlattı ve bunun ayrımcılık olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önceki yıllarda avro cinsinden aldığı hac ücretlerini bu yıl 3 bin 600 dolar olarak tespit ettiğini söyledi. Bu durumun her hacı adayı için bin 500 lira farka yol açtığını ifade eden Özkes, eşleriyle birlikte gidenlerin 3 bin lira fazla ödeyeceğini kaydetti.

    Özkes, "Zaten dünyanın en pahalı Haccını yapan hacılarımıza daha fazla yük biniyor. Tabiri caizse ibadetin tadını kaçıran bu durumun hacılarımıza yansıtılmaması gerekir. Adeta 'Bana da çıkar mı, çıkmaz mı' şeklinde şans oyunlarına dönüşen Hac kuralarıyla stres yaşayan hacı adayları, dolardaki artışla şoka girdi. Hac ibadeti gelir kapısı değildir. İbadet ile ticaret ayrı şeylerdir" diye konuştu.

    Adana'da imam, "Alevinin selası okunmaz" dedi, okumadı

    "Aleviye sela olmaz' diyerek sela okumadı"

    Adana'da bir din görevlisinin "Aleviye sela olmaz" diyerek sela okumadığını anlatan Özkes, bu tür ayrımcılığın dinen ve hukuken kabul edilemeyeceğini söyledi.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkes, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, "CHP'nin kapatılması mümkün olmayacak bir şey. Cumhuriyeti kuran partinin kapatılması, deli saçmalığıdır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teklifi genel seçim öncesi hamle olarak gördüklerini ifade eden Özkes, "AKP gerçekten samimiyse öncelikle seçim barajının düşürülmesi lazım" diye konuştu.

    Türk Dil Kurumu'nun "müsait" kelimesini "flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" olarak tanımlamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Bunlar önce mücahit idi, sonra müteahhit oldular daha sonra her şeye müsait oldular. O müsaitlikten kaynaklanıyor sanıyorum" dedi.

    İşte THY'yi kararsız bırakan uçaklar

    "Türk askeri işkence yapar mı?"

    Kırmızı biber için "sara" suçlaması!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow