hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hafta sonunda yağmur var

    Hafta sonunda yağmur var
    expand

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son tahminlere göre yarın akşam saatlerinden sonra yurdun batı kıyıları orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceğini, Bodrum Kaş arasında ise fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan son tahminlere göre yarın akşam saatlerinden sonra yurdumuzun batı kıyıları orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

    Muğla ve bazı ilçeleri için kuvvetli yağış, denizlerde ise Bodrum Kaş arasında fırtına uyarısında bulunuldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz'de hava açık az bulutlu, geceden itibaren parçalı bulutlu olacak. Muğla il genelinde, Antalya'nın ise batı ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak geçecek. Muğla, Yatağan, Milas, Kavaklıdere, Ula, Marmaris ve Köyceğiz civarında yağışlar zaman zaman kuvvetli olacak, denizlerde ise Bodrum ve Kaş arasında güneydoğudan fırtına bekleniyor. Dalga yüksekliğinin Bodrum Kaş arasında 4 metreye, Kaş Kumluca arasında 2 metreye, Antalya Körfezi açıklarında ise 3 metreye ulaşacağı tahmin ediliyor.

    Cumartesi günü yurdun batısının çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz bölümünün yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur, kıyı bölgelerimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinin yüksek ve dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağışların; Cuma gecesi ve Cumartesi ilk saatlerde Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı bekleniyor. Rüzgarın; Güney ve Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

    Pazar günü yağışların etkisini azaltarak Trakya, Marmara'nın batısı, Güney ve kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun batısında meydana geleceği ve genellikle yağmur, kıyı kesimlerde sağanak, iç bölgelerin yüksek ve dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

    Gelecek hafta başından itibaren yurdumuzun yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow