hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakan Fidan'ın zor kararı

    Hakan Fidanın zor kararı
    expand

    Seçimlerin yaklaşmasıyla milletvekili adayları da netleşiyor. 700 bürokratın Ak Parti'den aday olmak için nabız yokladığı belirtildi. Ancak, Başbakan Davutoğlu'nun bu kadar yüksek başvuruya, "peki devleti kim yönetecek" şeklinde tepki gösterdiği öne sürüldü. Ankara kulislerinde istifa olasılığı en çok konuşulan isim de MİT Müsteşarı Hakan Fidan. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun Fidan’ın adaylığına olumlu baktığı biliniyor. Ancak Fidan’ın henüz net kararını vermediği belirtiliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni şafak gazetesinin haberine göre, Ak Parti, aday olacak bürokratlara, yerlerine veto yemeyecek isim bulmaları durumunda yeşil ışık yakacak.

    Ancak bürokrat aday sayısına da bir sınırlama konulacak. Ak Parti'nin milletvekilliği için  bürokrasiden en fazla 15 ismi aday göstereceği de öne sürüldü.

    Şu ana kadar 700'ün üzerinde yüksek bürokratın Ak Parti'den adaylık için nabız yokladığı belirtildi.

    Bürokrasiden bu kadar çok başvurunun olmasına ise Başbakan Davutoğlu'nun karşı çıktığı öne sürüldü.  Davutoğlu'nun bu kadar yüksek başvuruya, "peki devleti kim yönetecek" şeklinde tepki gösterdiği ifade edildi.

    Demirtaş'ın önündeki seçim raporu

    Hakan Fidan'ın karar anı

    Ankara kulislerinde istifa olasılığı en çok konuşulan isim de MİT Müsteşarı Hakan Fidan. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. hükümette Dışişleri Bakanı olacağı iddia edilen, ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteği ile MİT’teki görevine devam eden Fidan’ın bu kez siyasete girip girmeyeceği merak konusu.

    Top Fidan’ın ayağında

    Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in haberine göre kulislerde konuşulan genel senaryo, Fidan’ın haziran seçimlerinde parlamentoya gireceği, AK Parti’nin hükümet kurması durumunda ise Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturacağı yönünde.

    Ancak istifa etmesi gereken son tarih olan 10 Şubat gününe 1 hafta kala Fidan açısından senaryo bu kadar netleşmiş görünmüyor. Aday olması durumunda Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fidan’ın adaylığına olumlu yaklaşacağı bilgisi mevcut. Buna karşılık, Fidan’ın aday olma ve siyasete girme konusunda kararını henüz vermediği de biliniyor. 62. hükümet kurulduğu sırada son kararı Erdoğan verirken, bu kez top Fidan’ın ayağında. Fidan, bu hafta boyunca artıları, eksileri tartıp bir karar verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cemevlerine ibadethane statüsü verdiler!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow