hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakim İslam Çiçek: "Kaç İsmail, kaç!"

    Hakim İslam Çiçek: Kaç İsmail, kaç
    expand

    Polislerin gözaltı süreleri dolmasına rağmen zorla adliyede tutulduğu sırada Hakim İslam Çiçek'in görüştüğü kişi akılları karıştırdı. Hakim İsmail Çiçek, "Kaç İsmail, kaç" diye bağırınca ortalık karıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da görülen emniyet soruşturmasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Gözaltı süresi dolmasına rağmen şüpheli polislerin zorla adliyede tutulması tartışmalara neden olurken, aynı anda Hakim İslam Çiçek'in görüştüğü kişi akılları karıştırdı. Olayı tutanakla tespit ettiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve avukatlar ayrıca hakim İslam Çiçek, Savcı İrfan Fidan ve odada bulunan güvenlik görevlileri hakkında gözaltı süreleri aşılarak işlem yapılması nedeniyle Hakim Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) suç duyurusunda bulundu.

    Polislere tutuklama kararı çıkarılması beklenirken verşlen arada hakim İslam Çiçek'in emniyet ve MİT görevlileriyle toplantı yapıldığı iddia edildi. İddiaya göre avukatlar kararla ilgili görüşmek için CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte Çiçek'in odasına girdi. Bu sırada Çiçek toplantı  halinde olduklarını söyledi. Bunun üzerine Tanal toplantı yapılan kişilerin kim olduğunu sordu.

    İSTANBUL ADLİYESİ'NDE İSYAN ÇIKTI!

    Toplantıdaki kişilerden birinin TEM şube Müdürü Kayhan Ay, Başsavcı vekili Orhan Kapıcı ve kimliğini açıklamayan bir şahıs olduğu öğrenildi. Bu sırada hakim İslam Çiçek'in mavi tsörtlü şahsa "kaç İsmail" diye bağırdığı ve bir anda kovalamaca yaşandığı belirtildi. Olay anını kamereya alan avukatlar ile vekil Tanal olanları tutanak altına alarak imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tanal ve avukatlar ayrıca savcı İrfan Fidan hakim İslam Çiçek ve emir komuta zincirindeki güvenlik görevlileri hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulundu. Şüphelilerin 'görevi kötüye kullanma, hürriyeti tahdit ve resmi evrakta sahtecilik' suçlarından cezalandırılması istendi. Şüpheli 66 polisin gece 01:30'da yasal gözaltı süreleri dolduğu halde gece 03:30'a kadar savcılık işlemlerinin devam etmesinin yasaya aykırı olduğu belirtildi.

    TUTUKLANAN VE SERBEST KALAN İSİMLER

    İstanbul Baro Temsilcisi ve aynı zamanda Avukat Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Kavili, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
    "İçeri girdiğimizde kürsüde bir sivil şahıs var bir eli cebinde. Bana güvenin, ben gereğini yapacağım diyen bir sivil şahıs vardı. Cüppe giymesine gerek yoktu, cüppesiz çıplak gördük onu. Kürsüde verdiği kararı okuyamamıştır. Hiçbir delilleri göstermeden, sorgu yaptım diyor, buna adalet denir mi?Şu anda duruşmaya ara verildi. Eğer yargıç, İslam Çiçek, verdiği kararın arkasında verecek olursa biz avukatları çevik kuvvet polislerine coplatacak. Kendi güvenliğini sağlayacak. Çünkü bir avukatlar çok tehlikeliyiz çünkü onlara hukuktan bahsettik. Hukuk tanımazlara kanunu maddeyle söyledik. Ama yargıç karar veremedi. Kararı yorumlayın, şartsız kabul edeceğiz dedik. Sadece gerek görmüyorum diyebildi. Bunu bütün insanlar dinlesinler."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adliyedeki polislerden 16'sının avukatlığını yapan Ömer Turanlı ise "Gece iki buçuk itibariyle savcılığın işi bitmiştir. 49 kişi mahkemeye sevk edildi. Aradan 14 saat geçti ama bu 49 kişiden bir kişinin bile sorgusu alınmadı. Bu insanlar süründürülüyor mağdur ediliyor. Eğer böyle gidirse bu 49 kşinin ifadesi 10 gün sürecektir. Yargı tarihine kara bir leke olarak geçecektir." dedi.

    İŞTE ALİ FUAT YILMAZER'İN İFADESİ

    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,da “'İsmail kaç' diyen hakimin görüntüleri vardır. Burada kirli bir ilişki vardır. Derhal Adalet Bakanlığı, HSYK'nın bu pisliği temizlemesi lazım. Burada kirli karanlık ilişkiler vardır. Bu davayı takip eden avukatları kutluyorum. Şapka düşmüştür kel görünmüştür."

    İşte olaya ilişkin o tutanak:
    “Bugün yani 26.16 günü duruşma salonunda beklerken duruşma salonunda diğer meslektaşlarımızla  birlikte duruşma salonunu terk etmiş hakimi beklerken daha sonra saat 16.10 gibi duruşma salonunda CHP milletvekili Mahmut Tanal’ın gelmiş olması ve durumu anlatmak için hukukçu kimliği ile de hakim bey ile görüşmek istediğini beyan etmesi üzerine avukat Ömer Kavili, avukat Kemal Şimşek ve Mahmut Tanal beyefendi ile beraber hakim odalarının bulunduğu koridora dönüldü, hemen sağda bir polis memurunun bir barikat kurduğu ve kendisine 1. Sulh Ceza Mahkemesi geçici hakimi İslam Bey'in odasının neresi olduğunu sorduk. Bilmiyorum cevabını vererek bize yol açmasını istedik. Koridoru geçtiğimizde soldan 2. odanın hâkim İslam Bey’in odası olduğunu gördük. Üçümüz birlikte kapıyı çalarak odaya girildiğinde odadaki kişilerden birinin Başsavcı vekili olduğu, diğerinin de TEM Şube Müdürü Kayhan Ay olduğu ancak kendisini tanıtmayan haricen iki kişinin olduğu, bu sırada oda içerisindeki görüntüde hakimin sürekli eline ve yüzüne kolanya döktüğü, gergin bir ortam olduğu, avukat Ömer Kavili’nin diğer şahısların kim olduğunu öğrenmek istemesi üzerine 'mavi tişörtlü, 1.80 boylarında, yapılı erkek şahsın' olduğu, odada gerginlik artınca hakim İslam Bey’in bu şahsa  dönerek 'kaç İsmail' demesi üzerine İsmail denilen şahsın odadan hızlı bir şekilde kaçtığı, daha sonra kimliğini öğrenmek istemek için gidildiğinde daha hızlı kaçtığı, bu sırada İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın (TEM’den sorumlu) avukatlara hitaben 'kaçan şahsı tanıyorum, benim elemanımdır' dediği ve durumun birkaç avukat tarafından değişik bölümlerde bizzat tanıklık edildiğinden dolayı iş bu tutanak hukuka aykırılık imza altına alınmıştır.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakim İslam Çiçek: Kaç İsmail, kaç

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow