hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakim uyuşturucu satıcılarına nasihat verip tahliye etti

    Hakim uyuşturucu satıcılarına nasihat verip tahliye etti
    expand

    Zonguldak'ta, "uyuşturucu veya uyarıca madde ticareti yapmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan 2 sanık, hakimin, "Arkadaşınız da olsa uyuşturucuya bulaşanlardan uzak durun" uyarısının ardından tahliye edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polisin geçen 15 Mayıs'ta uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonunda gözaltına alınan 9 kişiden 2'si tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklu sanıklar 23 yaşındaki Selahattin Yüksel ve 24 yaşındaki Nurtaç Yıldırım, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak, sağlamak, kullanmak" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan 4'ü katılırken, 3'ü katılmadı.

    Polisin, operasyon kapsamındaki telefon dinlemelerinde, uyuşturucu madde bonzai için "düğme", "jale", "jale abla", "kız", "pizza" gibi şifreler kullandığı belirlenen sanıklar, duruşmada kendilerini savundu. Sanık Nurtaç Yıldırım, "Ben 1 yıl kadar önce arkadaş ortamında uyuşturucuya alıştım. Tapelerden de anlaşılacağı gibi kendim kullanmak için uyuşturucu arayışına girdim. Kendimi bu işte kaybettim. Tedavi olmak da istedim. Ama uyuşturucu ticareti yapmadım" dedi.

    Sanık Selahattin Yüksel ise "Uyuşturucu görmedim. Fiyatı yüksek bulduğumdan alışveriş yapmadım. Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

    Tutuksuz sanıkların da savunmalarının ardından mahkeme başkanı hakim Cengiz Sayılgan, sanıklara, "İnsanlar uyuşturucudan ölüyor. Ölmese de çile çekiyor. Devlet sizi hapishaneye sokacağım diye uğraşmıyor. Arkadaşınız da olsa, uyuşturucuya bulaşanlardan uzak durun. Arkadaşlığınızı bitirin" diye nasihatta bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkeme heyeti daha sonra, delillerin önemli ölçüde toplanması ve sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.

    Toplu taşıma kullananlar daha zayıf

    Elde düdük Yüksek Hızlı Treni bekliyor, gelince uyarıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow