hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Halkın doktoru" Baykal'a fark attı

    Halkın doktoru Baykala fark attı
    expand

    CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'da 96 milletvekili aday adayının yarıştığı ön seçimde, ikinci sırada yer aldı. Birinci ise Baykal'a bin 390 oy fark atan 46 yaşındaki Dr. Niyazi Nefi Kara oldu. Parti teşkilatında 'Halkın doktoru' olarak tanınan Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP ’nin Antalya’da yapılan ön seçiminde eski Genel Başkan Deniz Baykal’ı da geride bırakarak listebaşı olan Niyazi Nafi Kara'nın kim olduğu merak konusu oldu. Antalya'daki CHP teşkilatı tarafından iyi tanınan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatında "Halkın doktoru" olarak biliniyor.  Partililerin sağlık sorunlarıyla yıllardır yakından ilgilenen ve bu sayede üyelerin sevgisini kazanan Dr. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmesiyle de biliniyordu.

    CHP'de il il ön seçim sonuçları

    Baykal duvarını ön seçimle aştı

    Antalya’da CHP’nin 96 milletvekili aday adayının yarıştığı pazar günkü ön seçimde ipi, en yakın rakibi Deniz Baykal’a 1390 oy farkla 46 yaşındaki Dr. Niyazi Nefi Kara göğüsledi. 2007 ve 2011 milletvekilliği seçimlerinde de aday adayı olan Kara iki sefer de Baykal kotasına takılmış listeye girememişti. Ön seçim Baykal duvarını aşması için de bir fırsat oldu. Şimdi ise ön seçimden birinci çıktı. Seçimin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre CHP’nin Antalya’da 14 kişilik milletvekili listesinin birinci sırasına 9 bin 905 oyla Niyazi Nefi Kara yerleşirken onu Deniz Baykal 8 bin 515 oyla takip etti. Kontenjan adayı Çetin Osman Budak 3’üncü sıraya yerleşirken, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın’ın sıralamadaki yeri 4 oldu. Akaydın’ın ardından sırasıyla eski İl Başkanı Devrim Kök, avukat Figen Çalıkuşu, savcı Rafet Zeybek, eğitimci Nusret Bayar, avukat Deniz Filiz, avukat Sultan Yeğen, doktor Sevindik Gizli, eski İl Başkanı Cavit Arı, Prof. Dr. İbrahim Keser, avukat Murat Bulat yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökçek: "HDP'nin barajı aşması Türkiye'nin istikrarına darbedir"

    Baykal’ı kırsal kurtardı

    Sandıklar kapanıp sayım yapılmaya başlandığında Deniz Baykal 6’ncı sıraya kadar gerilerken, Nefi Kara yarışı hep önde götürdü. Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Kemer, Finike ve Alanya ilçelerinde hayal kırıklığı yaşayan Baykal, ilerleyen saatlerde kırsaldan gelen blok oylarla aradaki farkı kapatmaya başladı. Korkuteli ve Elmalı’dan gelen oylar Baykal’ı 4’üncü sıraya taşırken, son olarak Gazipaşa ve Akseki’den çıkan oylar, Baykal’ın ikinci sıraya oturmasını sağladı. İlçeler geneline bakıldığında sahil kesimlerinde az oy alan Deniz Baykal’ın iç kesimlerdeki ilçelerde üstünlüğü sağladı.

    Grup Yorum Meclis'te konser verdi

    Akaydın: "Kadınlar meclise"

    Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, sonuçlara şaşırdığını belirtti. En büyük sürprizi ilk sırada yar alan Niyazi Nefi Kara’nın yaptığını söyleyen Akaydın, "İlk 5’e gireceği kesin gibi gözükmesine rağmen 1’e oturacağını beklemiyordum. Bu yarışın kesin galibi Niyazi Nefi Kara’dır. En az 6 çıkaracağımız inancındayım. ’Haydi kadınlar meclise’ diyoruz, çünkü listede 3 kadın adayımız var" dedi.

    Hedef 8 milletvekili

    Barış içinde geçen bir seçim ortamı olduğunu belirten CHP İl Başkanı Semih Esen, "Biz hiçbir ismi önde hiçbir ismi arkada düşünmedik. Tüm aday adaylarına eşit mesafede yaklaştık. Tabanın takdiridir. Listeye giren arkadaşlarımızla hep birlikte çalışacağız. 8 milletvekilliğini zorlayacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte sıralama

    CHP’nin Antalya’da 14 kişilik milletvekili listesi şöyle oluştu:

    1- Niyazi Nefi Kara 9905

    2- Deniz Baykal 8515

    3- Çetin Osman Budak (Kontenjan)

    4- Mustafa Akaydın 8140

    5- Devrim Kök 7319

    6- Figen Çalıkuşu 6433

    7- Rafet Zeybek 5813

    8- Nusret Bayar 5344

    9- Deniz Filiz 5330

    10- Sultan Yeğen 5310

    11- Sevindik Gizli 4881

    12- Cavit Arı 4725

    13- Gürkut Acar 4520

    14- İbrahim Keser 4418

    Niyazi Nefi Kara kimdir?

    Manavgat’ta 1969 yılında doğdu. 1991 yılında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Erzurum’un Şenkaya ve Adana’nın Karaisalı ilçesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı. 1994- 2000 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’nda tıp uzmanlığı eğitimi aldı. 2001- 2004 yılları arasında Aydın SSK Bölge Hastanesi’nde, 2004- 2008 yılları arasında da Denizli SSK Bölge Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olarak görev aldı. 2008- 2010 yılları arasında Antalya Medical Park Hastanesi’nde çalışan Kara, son 5 yıldır Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapıyordu. 10 Şubat 2015 tarihinde CHP’den Antalya milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Kara, 2007 ve 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde de CHP’den Antalya milletvekili aday adayı olmuştu.

    İngilizce ve Almanca bilen Kara, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Hacer Ceyhan Kara ile evli olup, 6 yaşında İpek ve 10 yaşında Ali Çağan adında iki çocuk babası.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow