hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hangi illerde okullar tatil edildi?

    Hangi illerde okullar tatil edildi
    expand

    Kar yağışı okul tatillerini uzattı. Doğu illerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yollar ulaşıma kapanırken, batı illerinde don uyarısında bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı adeta beyaz bir örtü oluşturdu. Bazı illerde okullar tatil edilirken, ulaşımda büyük güçlük yaşanıyor.

    Tatil edilen okullar:

    Ankara, Afyonkarahisar (bugün ve yarın), Niğde (bugün ve yarın), Konya (yarın), Karaman(yarın), Aksaray(yarın), Erzincan, Elazığ, Erzurum, Malatya, Kütahya, Gümüşhane, Rize (bugün ve yarın), Bursa, Çorum Uşak, Şırnak, Ispantı, Kayseri, Giresun (Akkurt, Bulancak),Tunceli, Muş, Hakkari, Bitlis(Hizan), Ordu (Ünye,Fatsa), Balıkesir (Dursunbey,Kepsut, Sındırgı, Susurluk, Bigadiç, Havran,Balya), Trabzon (bugün ve yarın), Tokat (Sulusaray,Başçiftlik, Almus), Kahramanmaraş, Nevşehir, Zonguldak, Samsun, Adana (Tufanbeyli), Bilecik, Kilis, Çankırı (Ilgaz, Şabanözü, Atkaracalar, Kurşunlu)

    15 tatili ne zaman başlıyor? Yarı yıl tatili ertelendi mi?

    Bölge bölge  Kış Koşulları

    -Datça ilçesinin yüksek kesimlerine 3 yıl aradan sonra yılın ilk karı düştü. İlçenin en yüksek bölgelerinden biri olan Knidos Antik Kenti yoluna kar yağdı. Yer yer 2-3 santimetrelik kar tabakasıyla kaplanan Radar Dağı beyaza büründü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Bayburt'ta salı günü kapanan Bayburt - Erzurum karayolu ulaşıma açıldı.

    - Bolu Dağı'nda mahsur kalan araçlar nedeniyle trafik akışının durduğu TEM otoyolu ve D-100 karayolu ulaşıma açıldı. Yoğun kar yağışı ve buzlanma yüzünden Bolu Dağı geçişindeki
    viyadüklerde mahsur kalan araçlar, trafik ve Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla
    kurtarıldı. Saatlerce kapalı kalan otoyolun Ankara yönünde ulaşım normal seyrediyor, İstanbul yönünde ise tek şeritten sağlanıyor.

    - Konya'yı çevre illere bağlayan tüm yollar, dünden bu yana sürdürülen çalışmalar sonucu trafiğe açıldı

    - Konya'nın Karapınar ilçesinde rahatsızlanan KOAH hastası, kar yağışına bağlı yolların kapalı olması nedeniyle ambulans helikopterle nakledildi.

    - Afyonkarahisar'da eğitime yarın da ara verildi.Kar yağışı sonrası oluşan aşırı buzlanma nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesine karar verildi.

    - Denizli - Antalya karayolu Cankurtaran mevkisindeki kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tırlara geçiş izni verilmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Konya'nın Karapınar ilçesinde rahatsızlanan KOAH hastası, kar yağışına bağlı yolların kapalı olması nedeniyle ambulans helikopterle nakledildi.

    -Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne mevsimin ilk karı yağdı. Günlerdir soğuk havanın etkisi altında olan Viranşehir'de, yüksek kesimlerinde yoğun şekilde devam eden kar yağışı, çocukları sevindirdi.

    - Bursa'da 121 köy yolu ulaşıma açıldı. Kar ve buzlanma nedeniyle Bursa- Ankara yolunun Mezitler bölümünde 3 gündür bekletilen TIR'ların geçişine izin verildi. 

     - Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Kayseri-Malatya karayolu trafiğe açıldı.

    - Bartın'da kar yağışı nedeniyle 86 köy yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 20 santime ulaştı.

    - Artvin'de kar yağışı nedeniyle 92 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

    - Kastamonu-İnebolu karayolu ulaşıma kapandı, içinde 15 yolcunun bulunduğu minibüs mahsur kaldı

    - Giresun'da kar yağışı nedeniyle 435 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

    - Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 318 köy yolu ulaşıma kapandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı mahalle yolları trafiğe kapandı.

    - Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor

    - Kahramanmaraş'ta taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bugün de ara verildi

    - Adıyaman'da halen 57 köye ulaşım sağlanamıyor. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 25 kişi tedavi altına alındı.

    - Muğla'da son 42, Antalya'da son 15 yılın en düşük sıcaklığı yaşanıyor. Muğla şehir merkezinde sıfırın altında 8,2 derece ile son 42, Antalya kent merkezinde ise sıfırın altında 0,3 derece ile son 15 yılın en soğuk hava sıcaklığı ölçüldü.

    - Burdur ve Isparta'da da son 10 yılın en düşük ocak ayı sıcaklığı görüldü.

    -İstanbul Ankara yolu yine kapandı. TEM'in Bolu Dağı geçişinin Ankara yönü bugün saat 07.00 sıralarında araçların kayması sonucu ulaşıma kapandı. Kar yağışı etkili olurken Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açmak çalışma başlattı. TEM'in Bolu bağlantısı dün de hem İstanbul hem Ankara yönünde ulaşıma kapanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Sivas-Kayseri karayolu, trafiğe açıldı. Sivas'ı Malatya ve Erzincan'a bağlayan yollar ise kapalı Tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya ve Sivas-Erzincan karayolunda tipi etkili oluyor.

    - Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için kar yağışının etkisini kaybedeceğinden, buzlanma ve don uyarısına karşı gerekli tedbirlerin alınması uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki iki gün daha da azalarak gündüz sıfırın altında 6 ila 12 derece, gece de sıfırın altında 12 ila 24 derecelere düşeceği vurgulandı.

    - Bursa Valiliği, üç gündür aralıksız yağan kar dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerinde meydana gelen olayları takip etmek üzere kriz merkezi oluşturdu. Gemlik Dikilitaş bölgesinde üç aylık kanamalı gebe kadına bölgedeki 4 metrelik kar dolayısıyla ulaşılamadı.

    - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 2 metre 85 santimetreye ulaştı. Sıcaklık, gece sıfırın altında 18,5; sabah ise sıfırın altında 18 derece ölçüldüğü Uludağ'da kar yağışının bugün durması bekleniyor. Bölgede 10 ve 12 Ocak'ta hafif kar yağışı öngörülüyor.

    - Trabzon'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi. Kentte gece başlayan ve devam eden kar yağışı, havayolu ulaşımını da olumsuz etkiledi.

    - Batı Akdeniz bölgesinde iç kesimler için kuvvetli buzlanma ve don, denizler için de fırtına uyarısında bulunuldu. Rüzgar kuzey yönlerden orta zaman zaman kuvvetli esecek. Denizlerde ise fırtına bekleniyor.

    - Muğla'nın Fethiye ilçesinde sebze üreticiliği yapan çiftçiler, zirai dona karşı seralarında sıcaklığı 2 derecenin altına düşürmemek için soba yakarak sabaha kadar bekledi. Hava sıcaklığı ilçede gece saatlerinde sıfır dereceye kadar düştü. 

    - Karaman-Mut arasındaki Sertavul Geçidi'nde tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Olumsuz hava şartları, bölgedeki bir rüzgar enerji santrali inşaatında çalışan işçileri de etkiledi. İşçilerin şantiyede beklediği öğrenildi. Öte yandan, gece şantiyeden ayrılan ve kendisinden haber alınamayan bir işçi, jandarma ve AKUT ekiplerince kurtarıldı. 

    - Karabük'te etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından araç sürücüleri, yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Belediye ve karayolları ekipleri, tuzlama ve karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

    - Siirt-Şırnak karayolu, kar ve tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Siirt'ten Şırnak'a gitmek isteyen sürücülerin Eruh ilçesinden itibaren geçişine izin verilmiyor.

    Dünyada on binlerce kişi Charlie Hebdo için meydanlarda!

    İşte Maraş Katliamı'nın fotoğrafları

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow