hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haşim Kılıç emekliliğini açıkladı ve uyardı

    Haşim Kılıç emekliliğini açıkladı ve uyardı
    expand

    Emekliye ayrılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç düzenlediği basın toplantısında, "herhangi bir siyasi projem yok, yeni seçilen arkadaşımın rahat çalışması için bugünden itibaren emekliye ayrıldım. Beni en çok üzen şey, verdiğim kararlardan en çok yararlananların bana darbeci demesi oldu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanının seçilmesinin ardından yaş haddinden emekliye ayrılan Haşim Kılıç canlı yayında kameraların karşısına geçti.

    Haşim Kılıç emekliliğini açıkladı ve uyardı

    İşte Kılıç'ın açıklamalarının satırbaşları;


    - İki defa seçim ertelendi. Ancak seçimin ertelenme kararı benim kararım değildir. Arkadaşlarımın talebiyle ertelenmiştir. Dışardan söylenenleri hiçbir şekilde ciddiye almıyorum. Benim hiçbir zaman gizli ajandam olmadı.

    - Anayasa Mahkemesi artık yasaklayıcı anlayışından arındı, özgürlükçü bir noktadadır. Anayasa Mahkemesi bireysel başvurularla ilgili çok iyi bir noktadadır. AYM artık bir temel hak ve özgürlükler mahkemesidir.

    - Anayasa Mahkemesi başkanı olduktan sonra her dönemde her iktidarda linç edilmekten kendimi alamadım. Her dönemde saldırılara maruz kaldım ama doğru bildiğim yoldan ayrılmadım.

    - Temel haklara yapılmış saldırı insan onuruna yapılmış saldırıdır.

    - Bundan sonra da doğruları ve yanlışları söylemeye devam edeceğim. Bundan kim alınırsa alınsın. Ben ifade özgürlüğüne inanan bir insanım. Bana yapılan eleştirileri de bu çerçevede değerlendirdim.

    - Ben bugün itibariyle emekliyim, dilekçemi gönderdim. Seçilmiş arkadaşıma başarılar diliyorum. Aziz milletime veda ediyorum ama onların hak ve özgürlüklerini her platformda savunmaya devam edeceğimi belirtmek istiyorum.

    - Türkiye'de öyle bir nefret söylemi gelişmeye başladı ki bu gelecek için büyük tehlikedir. Bundan hızla uzaklaşmak durumundayız. Sorunlarımızı demokratik ortamda konuşabilme ihtiyacımız var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - En ücra yerlere gidin hangi hakimin hangi siyasi görüşten olduğu biliniyor. Böyle bir yargıyla devam edemeyiz.

    - Yarıgıdaki seçimler yargıyı çürütmektedir.

    - Yargı hiçkimsenin intikam aracı değildir.

    - Herhangi bir siyasi projem yok. Bir mahkemede iki başkan olmaz. Bu nedenle emeklilik kararımı aldım.

    - Şahsıma karşı yapılan darbeci, kumpascı eleştirileri beni derinden üzmüştür. Bu kelimeyi sarfedenlerin biraz vicdan muhasebesi yapmasını istiyorum.

    - Geçmişte şerh koyduğum kararlardan, verdiğim oylardan en çok yararlananlar bana darbeci dediler bu beni çok üzmüştür.

    - Hayatım boyunca üzüldüğüm ve sevindiğim çok şey olmuştur. Ama en çok beni sevindiren 2004 yılında Anayasa'nın 90. maddesinde yapılan değişiklik olmuştur. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow