hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastanede skandal: "Bebekler karıştı"

    Hastanede skandal: Bebekler karıştı
    expand

    İstanbul Ataşehir'deki bir özel hastanede doğum yapan G.K., doğum anında çekilen fotoğrafla karşılaştırınca yanındaki bebeğin kendisinin olmadığını fark etti. Ailelerin isteğiyle yapılan DNA testi, skandalı doğruladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Radikal gazetesindeki habere göre, İstanbul Ataşehir'deki özel hastanede 10 Eylül Çarşamba günü sezaryen ile bir erkek bebek dünyaya getiren 38 yaşındaki G.K., kendine geldikten sonra bebeğini ilk kez kucağına aldı.

    Geceyi bebekle aynı odada geçiren G.K., sabah tekrar bebeği emzirdikten sonra, doğum sırasında ameliyathanede çekilen fotoğrafları incelemeye başladı. Dünyaya getirdiği bebeğinin aşırı saçlı olduğunu gören G.K., yanındaki bebeğin saçlarının, fotoğraftakilere göre daha seyrek olduğunu fark edince dehşete düştü.

    Şoka giren anne, hemşireye durumu anlattı. G.K'nın ısrarı üzerine odaya hastane yetkilileri geldi.

    Yetkililer fotoğraftaki bebeğin esmer ve saçlı, odadaki bebeğin ise daha beyaz tenli ve saçının az olduğunu görünce banyo yaptıracakları bahanesiyle odadaki bebeği alıp gitti.

    "Kanıt olmasa inanmayacaklardı"

    Bir süre sonra odaya gelen yetkililer, G.K'ya büyük bir yanlışlık olduğunu anlatıp bebeğin bir saat önce doğum yapan D.A.'nın erkek bebeği ile karıştığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaya çıkan skandal üzerine G.K ve D.A. aileleri büyük travma yaşadı.

    Bebekler bir gün sonra değiştirilerek yeniden ailelere teslim edildi. Yine de akıllarda şüphe kalmaması adına, ailelerin ısrarı üzerine bebeklerden kan örnekleri alınarak DNA testi yapılmak üzere Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi laboratuarına gönderildi.

    Soruşturma başlatıldı

    Sağlık Bakanlığı'na bildirilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Anne G.K., "Doğumda çekilen fotoğrafları merak ederek bakmaya başladım. Bebeğin aşırı saçlı olduğunu görünce şok oldum. Çünkü 24 saat emzirdiğim bebeğin saçı çok azdı. Hemen bebeğin koluna baktım ancak isim bandı yoktu. Göğsünde de başka bir isim vardı. Dünyam başıma yıkıldı. Görevlileri çağırdım ama bana inanmadılar. Fotoğrafları incelettim ve skandal ortaya çıktı. Bana bu kabusu yaşatan yetkililerden şikayetçi olacağım. Fotoğraflara bakmayıp, bebeğim de saçlı olmasaydı taburcu olup gidecektik. Bu skandal da ortaya çıkmayacaktı. Benim olmayan başka bir bebeği büyütüp bakacaktım" dedi.

    Lisedeki etek yasağı krizi çözüldü

    "Diğer aile fark etmedi"

    Sabah gazetesinde yer alan habere göre, kendilerinin olmayan bebekle bir gün geçiren diğer aile ise karışıklığın farkına varmadı. İsimlerini vermek istemeyen aile, duygularını şöyle dile getirdi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu ilk bebeğimiz. Dünyalar bizim olmuştu. Bebeğin fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayarak sevincimizi yakınlarımızla paylaştık. Yetkililer çağırıp durumu anlatana kadar karışıklığı fark etmedik. 24 saat odamızda kalan ve emzirdiğimiz bebeğin bizim olmadığını öğrenince dünyalar başımıza yıkıldı. Böylesi ancak filmlerde olur. Ancak hastane yetkileri basit bir konuymuş gibi geçiştirdi. Bizim başımıza gelen kim bilir kaç ailenin başına gelmiştir. Sorumlulardan şikayetçiyiz."

    Kesmeye kıyamadı, ortaya bu görüntü çıktı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow