hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haydarpaşa Numune'de "Ebola" alarmı

    Haydarpaşa Numunede Ebola alarmı
    expand

    Hac dönüşü fenalaşan 66 yaşındaki H.E., Ebola şüphesiyle Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan tetkiklerin ardından hastaya MERS (Corona) virüsü ön tanısı konuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşan ve hastanede izole edilen kadına MERS virüsü (Corona virüsü) ön tanısı konuldu.

    Edinilen bilgiye göre, cumartesi günü Suudi Arabistan'dan Türkiye'yedönen 66 yaşındaki H. E, yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaştı.

    Ambulansla sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen H.E, izole edilerek referans hastane Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Burada güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından hastanın tetkikler yapıldı.

    Ebola virüsü taşımadığı kesinleşen hastaya, MERS virüsü ön tanısı konuldu.

    Bu arada acil servis hasta ve ziyaretçilere hizmet vermeye devam ediyor.

    Ebola'dan korunmak için ne yapılmalı?

    Ebola aşısı Cenevre'de test edilecek

    Doktorundan açıklama

    İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Doç. Dr. Kemal Memişoğlu CNN TÜRK'e konuştu. Hastanın ön değerlendirmesinde Ebola olmadığının belirlendiğini söyledi, ''Arabistan bölgesi'nde yaygın olan ''MERS'' virüsü şüphesi ile tahlilleri yapıldı'' dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan da açıklama geldi

    Bu arada Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alarma neden olan hasta ile ilgili Sağlık Bakanlığı da açıklama yaptı.

    Açıklamada, "İki gün önce Suudi Arabistan'dan yurda giriş yaptığı bilinen 66 yaşındaki kadın hasta, bugün sabah Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine 112 ambulansı ile getirilmiştir. Hasta bu hastaneden ilgili referans hastane olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisine sevk edilerek müşahade altına alınmıştır.
    Yapılan tetkikler sonucu hastaya, MERS-CoV ön tanısı konulmuştur. Hastadan alınan örnekler ileri tetkik için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'na gönderilmiştir. Yukarıda adı geçen her iki hastanede de Acil Servis faaliyetlerine devam etmekte olup, servislerin kapanması söz konusu değildir" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow