hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayri İnönü ve eşi ifade verdi

    Hayri İnönü ve eşi ifade verdi
    expand

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Şişli Belediye Başkanı İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün "mafyayla tehdit edildiği" iddialarına ilişkin resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında,Hayri İnönü ve eşi "mağdur" sıfatıyla ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün "mafyayla tehdit edildiği" iddialarına ilişkin resen soruşturma başlattı.
    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki "mafya ile tehdit edildikleri" iddialarına ilişkin bir savcı görevlendirdi.
    Soruşturmayı yürüten savcılık, Hayri ve Nazlı İnönü'yü "mağdur" sıfatıyla ifadeye çağırdı. İki gün önce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Hayri İnönü ve eşi, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. 
    Şişli Belediyesi'nde son dönemde yaşananları da inceleyecek olan savcılığın Mustafa Sarıgül ile oğlu Emir Sarıgül'ü de ilerleyen günlerde ifadesine başvurulmak üzere adliyeye çağırabileceği öğrenildi. 

    Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü, 18 Aralık'ta bir gazeteye verdiği röportajda, "Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün "mafya tutmaktan" söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmişti. Nazlı İnönü, eşine belediye başkanlığından istifa etmesi için baskı
    yapıldığını öne sürmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow