hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP Şırnak Milletvekili Kaplan: "Bu bütçe bal gibi seçim bütçesi"

    HDP Şırnak Milletvekili Kaplan: Bu bütçe bal gibi seçim bütçesi
    expand

    HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin "bal gibi seçim bütçesi olduğunu" savundu. Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bu yıl da bütçeyi denetim hakkının ortadan kaldırıldığını savundu. Sayıştay'ın denetim organı olmaktan çıktığını öne süren Kaplan, "AK Sayıştay ile karşı karşıyayız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MİT, İçişleri Bakanlığı ile Sayıştay'dan dört sayfa rapor geldiğini belirten Kaplan, "Meclis'e sunulacak ciddi bir şey bulamamışlar. Bu şimdi Meclis'in Sayıştay'ı mı?" diye sordu.

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün raporunda ise sık sık taltif ödemelerinin yapıldığının belirtildiğini ifade eden Kaplan, şunları söyledi: "2013-2014'de çatışma olmayınca operasyon oluyor mu? Operasyon tazminatı almaya devam etmişler. Biz çözüm için Meclis'te elimizi taşın altına koyarken hükümet emrindeki polisine barış döneminde para ödemiş. Bu hükümetin vicdanı yok. Bu milletin akçesini bu kadar hoyratça kullanan hükümet güvenlik yasalarını çıkarıyor. Suriye'ye verilen silahın, teçhizatın tutarı nedir? Bu bütçede yok. Suriyeliler'e 5 milyar yardım yapılmış. Bu da bütçede yok. Bu parayı nereden, hangi kalemden verdin. Katar'dan mı aldın. Başka yerlerden kara muslukları mı var? Hükümet bu bütçeye 'seçim bütçe değil' diyor. Bu bütçe bal gibi seçim bütçesidir. Açıkları kapatmak için özelleştirmeye tam gaz verilecek. Fatura yine halka çıkacak. Bu hükümet, akçeli işlerde kapkara bir hükümet olmuştur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaplan, 29 Ekim Resepsiyonu'na katılıp katılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Ben Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan olarak söylüyorum; Kobani duruşu, dili nedeniyle bu resepsiyona katılmam" dedi.

     Kobani olaylarına polis operasyonu

    Hasip Kaplan'dan AK Parti'li vekillere tepki

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow